Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mennyivel gazdagodhat egy dal, ha mások is hozzáférést kapnak a forráskódjához?”

Július 10-én, Open Source címmel új szólólemezt ad ki Kiko Loureiro. A Megadeth gitárosától máris meghallgatható egy újabb dal.

megadeth_k2020_03

kikoloureiro_cOpen Source lesz Kiko Loureiro új albumának címe, amely jövő héten kerül majd a boltokba. „Az olyan szoftvereket nevezzük nyílt forráskódúnak, ahol az eredeti forráskód ingyen hozzáférhető, módosítható, terjeszthető”, mondja a Megadeth jelenlegi és az Angra egykori szólógitárosa. „Mindez komolyabb közösségi élményt ad, fejleszti a kreativitásunkat, és új lehetőségeket teremt. Szóval miért ne ültethetnénk át a koncepciót a zenénkbe is? Mennyivel gazdagodhat egy dal, ha mások is hozzáférést kapnak a forráskódjához? Mi van, ha az eredeti kompozíció még nem is a végleges produktum volt, hanem csak a kezdet, ami folyamatosan frissíthető, és az idő múlásával változik? Akárcsak egy gép, mi, emberek is változunk, ha úgy tetszik, magunk is nyílt forráskóddal futunk: haladunk előre, fejlődünk a technológia, a tudomány, a spiritualitás és a művészet révén. Ezt a megközelítést hoztam most be az ötödik szólóalbumomhoz.”

Ennek szellemében Kiko a tervek szerint szabadon letölthetővé teszi majd a dalok alapjait, hogy a hallgatók átkeverhessék, átvariálhassák, kibővíthessék ezeket. Az első dal EDM (e-Dependent Mind) címmel már ismert, mint ahogy a Marty Friedmannel közösen rögzített Imminent Threat is meghallgatható. Kiko ezek mellé most az Overflow című szerzeményt tette közzé.

Kiko februárban Budapesten is fellépett a Megadeth színeiben.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 kiss gabor 2020-07-05 09:51
"Akárcsak egy gép, mi, emberek is változunk" na igen ebben van iigazság. Ezt a cikket is éppen, hogy el tudtam olvasni, mert a laptopom ma reggelre már félig porszívóvá vált, az ujjam fele meg menet kozben lábujjakká fejlodott.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.