Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvan Chad Smith helyettese a Chickenfootban

Mivel Chad Smith a napokon belül új lemezzel jelentkező Red Hot Chili Peppers elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a kettes Chickenfoot lemez turnéit, társai vélhetően a neves session dobos Kenny Aronoff-fal turnéznak majd a következő hónapokban – legalábbis Sammy Hagar ezt nyilatkozta a SoundSpike-nak.

A kettes Chickenfoot szeptember 27-én jelenik meg az eredetileg tervezett Chickenfoot IV helyett Chickenfoot III címmel. „Túlságosan is nyilvánvaló lett volna Chickenfoot II-nak nevezni a lemezt", magyarázta az énekes (a képen) az interjúban. „Ráadásul az egyetlen dal, amire illett volna, a már hallható Big Foot, mert a cucc többi része sokkal messzebb jár, haver. Óriási lépést tettünk előre, így sokkal inkább olyan ez az anyag, mint egy harmadik vagy negyedik album. Egyszerűen túlléptük a rettegett második lemezt..."

A zenekar jelenleg Kenny Aronoff-fal próbál, hiszen augusztus 26-án a Red Hot Chili Peppers is új albummal jelentkezik, így Chad Smith biztosan nem tud turnéra indulni a Chickenfoottal. „Biztosnak kell lennünk abban, hogy működik köztünk a kémia", mondta Hagar. „Attól, hogy ott van a kedvenc basszusgitárosod, dobosod, gitárosod és énekesed, még nincs szükségképpen egy óriási bandád. Sőt, katasztrófa is lehet a dologból, ha az emberek nem jönnek ki egymással, és ezzel nemcsak a személyes ellentétekre gondolok: lehet, hogy zeneileg is összeférhetetlenek a tagok, és a dalok sem állnak össze. Sok úgynevezett szupergroup járt így az elmúlt években... Épp ezért nem is nevezzük magunkat így. És biztosra kell mennünk azt illetően, hogy Kenny ugyanúgy illik közénk, mint Chad. Vagy akár máshogy, de hasonlóan működőképesen. Kennyt eleve Chad javasolta, mert úgy dobol, mint ő: nem játszik a dobokon, hanem halálra veri a cuccát. Ezeknek az arcoknak kábé minden egyes koncert után új dobszerkót kell vásárolnod... Nekünk pedig szükségünk van erre az erőre."

Sammy azért hozzátette, hogy Aronoff nem teljesjogú tagként csatlakozna hozzájuk. „Amikor Chad vissza tud jönni, alighanem vele csináljuk majd meg a Chickenfoot IV-t", mondta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.