Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvan a Killswitch Engage első amerikai platinalemeze

Karrierje első amerikai platinalemezének örülhet a Killswitch Engage: a zenekar 2006-os As Daylight Dies albumának eladásai átlépték a tengerentúlon az egymilliós példányszámot.

0625kse

Nagyon ritka manapság a rockműfajban, hogy egy zenekar amerikai platinalemezt szerezzen, de a Killswitch Engage mostantól a szűk elitklub részese lehet: Adam Dutkiewiczék negyedik nagylemeze, az As Daylight Dies bezsákolta a vonatkozó elismerést az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségétől (RIAA). Ha elsőre nem tűnne nyilvánvalónak, miért pont ez az album a legsikeresebb a banda repertoárjából: ezen szerepelt a tengerentúlon messze legnépszerűbbnek számító saját daluk, a My Curse, illetve bónuszdalként a DIO-féle Holy Diver feldolgozása is, amely szintén nagyon komoly karriert futott be megjelenése óta odaát. A Killswitchnek emellett egyébként egy aranylemeze van még az Egyesült Államokban, a 2004-es The End Of Heartache – vagyis kereskedelmi szempontból egyértelműen a Howard Jones-éra jelentette náluk a csúcsot.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár Amerikában, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Hozzászólások 

 
#1 Zombee 2021-11-25 11:15
Howard Jones kva jó énekes, eleg csak meghallgatni a Lynyrd Skynyrd feldolgozást tőle. Zeneileg is erős album az As Daylight Dies, nem véletlen hogy ennyi év után ebből lett platina.
A faszinak kéne valami rendes zenekar.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.