Shock!

május 17.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvált a patikát kirabló basszertől a Coheed And Cambria

Mint az várható volt, a Coheed And Cambria megvált basszusgitárosától, Michael Toddtól, akit nemrég fegyveres rablásért vittek be a rendőrök egy koncert után, és csupán 25 ezer dolláros óvadék leszurkolásáért cserébe engedték szabadon. Egyelőre nem tiszta, ki lesz a kanadai modern prog rockerek új bőgőse, de a csapat már dolgozik az új lemezen.

„Rengeteg gondolkodást, önmarcangolást és megbeszélést követően úgy döntöttünk, a Coheed And Cambria Michael Todd nélkül folytatja tovább az utat", áll a zenekar közleményében. „Vele is beszéltünk erről, és a döntés közösnek tekinthető. Michael kiváló dolgokkal járult hozzá a zenekarhoz: szívünk a családjával és mindazokkal van, akik értékelik a tehetségét. Semmi mást nem kívánunk neki, csakis a legjobbakat. Jelenleg már írjuk és rögzítjük a dalokat az új albumra, illetve pár válogatásra, utóbbiak ősszel esedékesek."

A zenekar köszönetet mondott Wes Stylesnak, aki Todd megcsúszását követően basszerként beugrott a bandába a Soundgarden előzenekaraként játszott turné hátralévő állomásaira, illetve Rob Gillnek, aki Bostonban lépett fel velük.

Toddot július első felében vették őrizetbe Mansfieldben, miután egy kamubombával fenyegetőzve követelt fájdalomcsillapítókat egy patikában, majd hat doboznyi Oxycontinnal távozott a helyszínről. Todd besétált a gyógyszertárba, és megfenyegette az eladót, hogy felrobbantja a helyiséget, ha nem kap a szerből. A rendőrök gyorsan lekapcsolták, és hivatalosan is fegyveres rablással, illetve vényköteles narkotikum törvénytelen birtoklásával gyanúsították meg. Két hét előzetest követően 25 ezer dollárnyi óvadék ellenében kerülhetett feltételesen szabadlábra.

Todd egyszer már 2006-ban is kikerült a zenekarból, amikor rehabra ment heroinproblémái miatt. Megtisztulását követően a következő évben tért vissza a Coheed And Cambria soraiba.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 mrataxi 2011-08-05 10:48
hahh, új lemez! jöhet!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.