Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megtisztelő számunkra, hogy Charlie és Zakk osztoznak majd a színpadon Philippel és Rexszel”

A Pantera visszatérésének előestéjén nyilatkozatban fejezték ki támogatásukat a turnét illetően Vinnie Paul örökösei, ám a közlemény leszögezi: újjáalakulásról a két Abbott fivér nélkül nem lehet beszélni.

1130pantera

Pénteken, több mint húsz év után a mexikóvárosi Hell & Heaven Metal Festen ismét színpadra lép a Pantera, akik Phil Anselmo énekessel és Rex Brown basszerrel indulnak majd neki a koncertezésnek, a 2004-ben meggyilkolt Dimebag Darrell posztján Ozzy Osbourne és a Black Label Society gitárosa, Zakk Wylde játszik majd, míg bátyja, a 2018-ban szívelégtelenség következtében elhunyt Vinnie Paul dobos helyét Charlie Benante (Anthrax, S.O.D.) foglalja el. Mint a sajtóban korábban is megjelent, Dime és Vinnie örökösei áldásukat adták a turnéra, amit a dobos hagyatékának kezelői most megerősítettek egy nyilatkozatban. „A Pantera sosem alakulhat újjá Vinnie és Dime nélkül – áll a közleményben. – Ugyanakkor nem létezik megfelelőbb módja a főhajtásnak Vinnie és Dime öröksége előtt annál, mint hogy életre keltik a Pantera zenéjét a rajongók számára. Megtisztelő számunkra, hogy a testvérek nagyon közeli barátai és zenei testvérei, Charlie és Zakk osztoznak majd a színpadon Philippel és Rexszel, hogy rászabadítsák a Pantera élő erejét a világra.”

Vinnie örökösei a TMZ információi szerint barátnője, Chelsea Yeager és legjobb barátja, Charles Jones voltak, előbbi a dobos hagyatékának 37, utóbbi 38 százalékát örökölte meg. A maradék a portál szerint – neveket meg nem nevezve – Vinnie turnémenedzserére, dobtechnikusára, producerére és egy másik barátjára szállt, míg öccsének hagyatékából való részesedését sógornője, Rita Haney kapta. A szóban forgó producer a hírek szerint Sterling Winfield lehet, aki a Pantera egyik legközelebbi közvetlen munkatársa volt, és maga is megosztotta a fenti közleményt – ugyanakkor volt némi hozzáfűznivalója is. „Íme a sajtóközlemény, amiről a média azt írta, hogy már hat hónappal ezelőtt kiadtuk, ehhez képest öt perccel ezelőtt tettük közzé ELŐSZÖR. Ne higgyetek el mindent, amit olvastok, alkossatok saját véleményt. Fogadjátok ezt az egészet tárt karokkal, elmével és szívvel. Vagy ne. A döntés a tiétek. De ne döntsetek más helyett” – írta.

Winfield néhány nappal ezelőtt egyébként részt vett a Wylde-dal és Benantével kiálló Pantera egyik zártkörű próbáján, és akkori posztjában elégedettségének adott hangot. „Nagyon különleges volt ez az egész, eloszlottak a kétségeim. Nem gondoltam volna, hogy ennyire stílusos, átgondolt és tiszteletteljes módon mutatkoznak majd be nekem és a jelenlévő kiváló embereknek. És azt sem hiszem, hogy a nagyközönség erre számítana. Őszintén remélem, hogy akik negatívan nyilatkoznak meg a neten vagy a médiában, anélkül, hogy bármit is tudnának erről az egészről, szintén seggre ülnek majd, és a torkukon akadnak a szavak, vagy egyszerűen csak sajnálni fogják, hogy kihagyták.”

Mexikó után a zenekar további latin-amerikai bulikkal csap bele a fullos visszatérésbe, majd jövő tavasztól európai bulik következnek olyan fesztiválokon, mint a bukaresti Metalhead Meeting Open Air, a németországi Rock Am Ring és Rock Im Park, a finn Rockfest, a dán Copenhell, a belga Graspop vagy az oslói Tons Of Rock. Az ezek közé beékelt önálló fellépések sorát egy magyar koncert is gyarapítja május 30-án, a Barba Negrában. Jegyek a www.livenation.hu, a www.funcode.hu és a www.rock1.hu oldalakon kaphatók, részletek itt. Jövő nyáron, majd 2024-ben a csapat a Metallica előtt játszik majd Észak-Amerikában.

A Pantera huszonöt éve megjelent Official Live: 101 Proof koncertlemezéről az évforduló és a visszatérés kapcsán itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#16 Eugen 2022-12-03 09:33
Idézet - asdasd:
Idézet - Eugen:
Az örökösökre eddig mindenki úgy hivatkozott és gondolt pro és kontra, mintha az elhunytak gyerekei, unokái, testvérei, házastársai stb. lettek volna, erre kiderül, hogy csak haver, meg menedzser, meg technikus, stb. Érdekes és kár...

Ja, a rohadék a haverra meg a menedzserre meg a technikusra hagyta a vagyonát, nem arra, akikre egy vadidegen szerint kellett volna! Elárulta a metált!!!!!!!


Neked is leírom azt, amit az előző hozzászólónak is írtam, hátha megérted, nem biztos, hogy itt nem a testvérekről van szó.

Idézet tőlem:

"Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy az eddigi cikkek, közlemények úgy utaltak az örökösökre meg az ő "áldásukra", mint mondjuk amikor Bon Scott esetében a szülei bíztatták az AC-DC tagságát a folytatásra. Egy végrendeletben örökösnek nevezett dobtechnikus jogi hozzájárulása messze nem olyan felemelő, mint egy gyászoló szülő könnyes szemű áldása."
Idézet
 
 
#15 Eugen 2022-12-03 09:32
Idézet - NOLA:
Idézet - Eugen:
Az örökösökre eddig mindenki úgy hivatkozott és gondolt pro és kontra, mintha az elhunytak gyerekei, unokái, testvérei, házastársai stb. lettek volna, erre kiderül, hogy csak haver, meg menedzser, meg technikus, stb. Érdekes és kár...

Szerintem a nagy tobbség teljesen tisztában volt vele, hogy nem kozvetlen családtagok Vinnie és Dime orokosei. Mivel egyikojuknek sem volt gyereke és csak ketten voltak testvérek. Ha jól tudom, akkor az apjuk még él, és Dimenak volt felesége..., de ennyi a rokonság. Szóval kik mások lehetnének az orokosok szerinted?


Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy az eddigi cikkek, közlemények úgy utaltak az örökösökre meg az ő "áldásukra", mint mondjuk amikor Bon Scott esetében a szülei bíztatták az AC-DC tagságát a folytatásra. Egy végrendeletben örökösnek nevezett dobtechnikus jogi hozzájárulása messze nem olyan felemelő, mint egy gyászoló szülő könnyes szemű áldása.
Idézet
 
 
#14 queensryche999 2022-12-03 00:04
Idézet - Earl:
Idézet - queensryche999:
Ezt eddig is tudtuk, mármint hogy jogi értelemben mi a szitu.



Mégis mi? Mesélj már! Érdekel a dolog. Forrásokat is kérnék.



Pedig rövid volt az a mondat, de fussunk neki még egyszer:

Ezt eddig is tudtuk, mármint hogy jogi értelemben mi a szitu. Természetesen nem a százalékos leosztásra értettem, de ez nyilvánvaló, hanem a jogörökösök jóváhagyására, amit már korábban megszellőztetet t a sajtó a Billboard magazinra hivatkozva. Több helyen is lehozták a nemzetközi online sajtóban, de szívesen idézem neked, íme:


"The lineup has been given a green light by the estates of the band’s founders, Vincent “Vinnie Paul” Abbott and “Dimebag” Darrell Abbott, as well as Brown, who last year said Wylde wouldn’t tour with a reunited Pantera if that were to happen. It’s unclear what changed his mind."

www.billboard.com/pro/pantera-reunion-tour-2023-zakk-wylde-charlie-benante/
Idézet
 
 
#13 Rcooley 2022-12-02 16:34
Pénzéhes férgek! Ha annyira kell a cash, lenne ezer módja hogy szedjék meg maguk. Például cryptozzanak, vagy mit tudom én. Biztos megirigyelték metallicaék fényüző életét. Szegény Abottok meg forognak sírjukban!
Idézet
 
 
#12 Wendiii 2022-12-02 08:38
Idézet - KUF:
De a producer "úr" meg ahelyett, hogy meghúzná magát, inkább nekiáll oltogatni és kiosztani azokat a jobb érzésű embereket, akiknek nem csak a zene számít, hanem a mögötte lévő lélek és ember is.
Mert a zene csak ezekkel együtt lesz értékes igazán és nagyon nem mindegy, hogy kik is adják azt elő személy szerint.

Amikor meg ez már mindegy, azt úgy hívják, hogy tribute.

Meglátjátok, lesz még itt új lemez is Pantera néven.

Értem. Tehát az Ozzy után kiadott Black Sabbath lemezek valójában tribute albumok. Szegény Tony, nem is tudom, minek törte magát holmi szar Heaven and Hell, esetleg Born Again, Headless Cross, Dehumanizer lemezekkel
Idézet
 
 
#11 robidog1984! 2022-12-02 08:23
Idézet - KUF:
Már korábban is gyanús volt, hogy személy szerint ugyan kik is azok az ún. örökösök, akik "áldásukat adták", "bátorították", "támogatásukról biztosították" Anselmot, hogy márpedig Pantera néven turnéra induljanak.

Íme, tehát egy-két családtagot leszámítva, a nagy többségük egyszerű haszonlesőkből áll, akik már az igazi Pantera idején is mások munkájából éltek.

Írták korábban is, hogy ismét felkerestek mindenkit, aki anno a Pantera turnék során jelen volt, legyen az a wc-s néni, vagy a fénytechnikus. Nagy részük nyilván nem mondott nemet az ölbe hulló zsozsóra, hiszen régen is milyen jó volt az.
Elvégre "ha becsukom a szemem, az olyan mintha Dimebag, meg Vinnie lenne a színpadon" - olvashattuk nem rég.
Hát igen...a pénznek meg nincsen szaga, ahogy szokták mondani.

Ha ez a Winfield nevű fickó tényleg közel állt Vinniehez, akkor tudhatja jól, hogy az mindenféle Pantera néven történő összejövetelt kategórikusan kizárt - amíg csak élt.

De a producer "úr" meg ahelyett, hogy meghúzná magát, inkább nekiáll oltogatni és kiosztani azokat a jobb érzésű embereket, akiknek nem csak a zene számít, hanem a mögötte lévő lélek és ember is.
Mert a zene csak ezekkel együtt lesz értékes igazán és nagyon nem mindegy, hogy kik is adják azt elő személy szerint.

Amikor meg ez már mindegy, azt úgy hívják, hogy tribute.

Ez a potyautas nyilván mit sem tud erről, és már anno is a pénz felőli oldalról kerülhetett közel szegény Vinniehez és a Panterához.

Kíváncsi lennék hány %-ot fog zsebre vágni a turnéból, de hogy mire költse azt el - inkább nem írom le.

Meglátjátok, lesz még itt új lemez is Pantera néven.

Ember!

Most komolyan kérdezem, te belelátsz az egészbe?

Neked mondta el Vinnie személyesen hogy mit szeretne a bandával kezdeni illetve mit nem?

Moralizálsz itt olyan dolgokon mire minimális a rálátásunk, közben meg nem véletlenül ők azok akik döntöttek(én is csak feltételezek
Idézet
 
 
#10 Earl 2022-12-02 04:15
Idézet - queensryche999:
Ezt eddig is tudtuk, mármint hogy jogi értelemben mi a szitu.



Mégis mi? Mesélj már! Érdekel a dolog. Forrásokat is kérnék.
Idézet
 
 
#9 hároméves férfi 2022-12-01 22:47
úristen, mennyi nyavalygó, moralizáló, mindentudó, vasgerincű metalista lenke nénink van. undorító.
Idézet
 
 
#8 nikfiszsz 2022-12-01 22:37
Kicsit túl van már tolva ez az ügy.Meg ez a lelkizés.Jó reklám ez így is-úgy is.oszt tódul a nép az előadásokra. Ennyi…..
Idézet
 
 
#7 Venomádi 2022-12-01 22:36
Idézet - KUF:
Íme, tehát egy-két családtagot leszámítva, a nagy többségük egyszerű haszonlesőkből áll, akik már az igazi Pantera idején is mások munkájából éltek.


Amikor a dobtechnikus technikuskodott , a producer csinálta a lemezt, a menedzser meg menedzselt, addig mind jó volt, mert látszott a munkájuk. Erre kiderül, hogy a faszukat rázták hátul, és igazából dögevők.
Csak aztán nehogy akadjon még egy elmebeteg, aki Anselmót fogja lelőni, amiért meg merte csinálni a bandát megint.
Idézet
 
 
#6 queensryche999 2022-12-01 17:56
Ezt eddig is tudtuk, mármint hogy jogi értelemben mi a szitu.
Idézet
 
 
#5 KUF 2022-12-01 17:38
Már korábban is gyanús volt, hogy személy szerint ugyan kik is azok az ún. örökösök, akik "áldásukat adták", "bátorították", "támogatásukról biztosították" Anselmot, hogy márpedig Pantera néven turnéra induljanak.

Íme, tehát egy-két családtagot leszámítva, a nagy többségük egyszerű haszonlesőkből áll, akik már az igazi Pantera idején is mások munkájából éltek.

Írták korábban is, hogy ismét felkerestek mindenkit, aki anno a Pantera turnék során jelen volt, legyen az a wc-s néni, vagy a fénytechnikus. Nagy részük nyilván nem mondott nemet az ölbe hulló zsozsóra, hiszen régen is milyen jó volt az.
Elvégre "ha becsukom a szemem, az olyan mintha Dimebag, meg Vinnie lenne a színpadon" - olvashattuk nem rég.
Hát igen...a pénznek meg nincsen szaga, ahogy szokták mondani.

Ha ez a Winfield nevű fickó tényleg közel állt Vinniehez, akkor tudhatja jól, hogy az mindenféle Pantera néven történő összejövetelt kategórikusan kizárt - amíg csak élt.

De a producer "úr" meg ahelyett, hogy meghúzná magát, inkább nekiáll oltogatni és kiosztani azokat a jobb érzésű embereket, akiknek nem csak a zene számít, hanem a mögötte lévő lélek és ember is.
Mert a zene csak ezekkel együtt lesz értékes igazán és nagyon nem mindegy, hogy kik is adják azt elő személy szerint.

Amikor meg ez már mindegy, azt úgy hívják, hogy tribute.

Ez a potyautas nyilván mit sem tud erről, és már anno is a pénz felőli oldalról kerülhetett közel szegény Vinniehez és a Panterához.

Kíváncsi lennék hány %-ot fog zsebre vágni a turnéból, de hogy mire költse azt el - inkább nem írom le.

Meglátjátok, lesz még itt új lemez is Pantera néven.
Idézet
 
 
#4 asdasd 2022-12-01 12:12
Idézet - Eugen:
Az örökösökre eddig mindenki úgy hivatkozott és gondolt pro és kontra, mintha az elhunytak gyerekei, unokái, testvérei, házastársai stb. lettek volna, erre kiderül, hogy csak haver, meg menedzser, meg technikus, stb. Érdekes és kár...

Ja, a rohadék a haverra meg a menedzserre meg a technikusra hagyta a vagyonát, nem arra, akikre egy vadidegen szerint kellett volna! Elárulta a metált!!!!!!!
Idézet
 
 
#3 NOLA 2022-12-01 12:03
Idézet - Eugen:
Az örökösökre eddig mindenki úgy hivatkozott és gondolt pro és kontra, mintha az elhunytak gyerekei, unokái, testvérei, házastársai stb. lettek volna, erre kiderül, hogy csak haver, meg menedzser, meg technikus, stb. Érdekes és kár...

Szerintem a nagy tobbség teljesen tisztában volt vele, hogy nem kozvetlen családtagok Vinnie és Dime orokosei. Mivel egyikojuknek sem volt gyereke és csak ketten voltak testvérek. Ha jól tudom, akkor az apjuk még él, és Dimenak volt felesége..., de ennyi a rokonság. Szóval kik mások lehetnének az orokosok szerinted?
Idézet
 
 
#2 Acélfotel 2022-12-01 11:41
False METAL! Hali, Hail and Kill!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.