Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megolvadt a jég: már tavasszal kijöhet az új Ratt album

Habár a tagok között támadt némi bizonytalanság és nem spórolták meg a sajtóbeli üzengetést sem, Bobby Blotzer dobos szerint ha minden jól megy, akár már tavasszal megjelenhet a Ratt következő nagylemeze. Jó hír, hogy a dél-kaliforniai veterán hajmetalosok jóval alaposabb turnékat terveznek, mint legutóbb.

„Épp a dalszerzési szakaszban járunk, a terv egy tavaszi lemezmegjelenés és egy nagy nyári turné, ahogy az másoknál is szokásos”, mondta Blotzer a RockMusicStarnak. „Remélhetőleg most tovább turnézunk majd, mint legutóbb, legalább fél év koncertezést tervezünk.” Nyár elején Stephen Pearcy énekes is azt nyilatkozta, mindenképpen szeretne csinálni valamikor még egy lemezt a Ratt-tel, amire egyébként a Roadrunnerrel kötött szerződés is kötelezi a legendás sleaze rock'n'rollereket. Ebből arra lehetett következtetni, hogy rövid haragszomrád után olvadozik a jég a zenekar két frakciója között…

A Rattben a tavaly kiadott, minden túlzás nélkül óriási Infestation album után ismét feltámadtak a feszültségek, miután Blotzer Tales Of A Ratt: Things You Shouldn't Know című önéletírása tartalmazott néhány olyan kitételt, amit az énekes sérelmezett. „Szégyen, hogy a dolgok így alakultak... Imádom, amit az Infestationön csináltunk, és jól is fogyott, nagyjából úgy 150 ezer példány ment el belőle, jó helyezéseket ért el a listákon mindenfelé, szóval elégedett voltam az egésszel. Szar ügy, hogy Bobby ennek ellenére azokat írta, amiket írt... Én közös gyerekként tekintek a Rattre, akit szeretettel kell nevelgetni. Szomorú, amikor ennek fényében valaki a bandán belülről jó alaposan lefikáz, de végső soron annyira nem számít. De tény: emiatt vagyunk éppen pihenőn, és az üzleti oldalon is rendeznünk kell pár dolgot. Amint ez megvan, előreléphetünk."

Az Infestation megjelenését követően a Ratt Blotzer egy állítólagos sérülésére hivatkozva összes európai koncertjét lemondta, köztük olyan kiemelt bulikat is, mint például a doningtoni Download fesztivál. Tavaly október végén a csapat bejelentette, hogy bizonytalan időre leállnak a munkával, és Pearcy máris úgy beszélt készülő saját albumáról, mint az aktuális új fejezetről. Az énekes, illetve a másik oldalt képviselő Blotzer és Warren DeMartini gitáros már a '80-as években is előszeretettel marták egymást, nem is beszélve a '90-es évek végének sikertelen újjáalakulása utáni időszakra, amikor a mélyponton mindkét fél Rattként haknizott az Egyesült Államokban.

A Ratt a '80-as évek közepén a Mötley Crüe fő vetélytársának számított Amerikában, karrierjük során csak az Államokban közel 10 millió lemezt adtak el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.