Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megkezdte a Rock Or Bust lemez turnéját az AC/DC, program és videók a Coachelláról

0412angLejátszotta első teljes aktuális koncertjét az új felállásban, azaz Malcolm Young és Phil Rudd nélkül az AC/DC. Angus Youngék a kaliforniai Coachella fesztiválon léptek színpradra április 10-én este.

Stevie Young gitárossal és Chris Slade dobossal kezdte meg a koncertezést a tavalyi Rock Or Bust lemez kapcsán az AC/DC. Az új emberek közül mindkettő játszott már a zenekarban, csak éppen nem egyidejűleg: a demenciája miatt visszavonulni kényszerült Malcolm Young helyén gitározó Stevie a '80-as évek végén, a Blow Up Your Video lemez turnéján ugrott be egy rövid időre Malcolm posztjára, amikor a gitárosnak alkoholelvonóra kellett mennie, Slade pedig a '90-es évek elejének hihetetlenül sikeres időszakában, a The Razor's Edge album periódusában játszott a bandában.

Noha az AC/DC számára bárhol nyert ügynek tűnhet fellépni, a csapatnak a Coachellán cseppet sem volt könnyű dolga, de végül természetesen hatalmas sikert arattak. „Belefutottam kedden reggel a Los Angeles-i Four Seasons hotel lépcsőjén Paul McCartneyba, aki 2009-ben játszott a fesztiválon", mondta még a buli előtt Brian Johnson énekes a Los Angeles Timesnak. „Paul azt mondta nekem: Brian, kimentek a színpadra, és csupa olyan kölyköt láttok majd, akik a hip-hop előadókra várnak, rólatok pedig legfeljebb annyi fog eszükbe jutni, hogy az apjuktól hallották a neveteket. De ez nagyszerű, mert amint előadjátok magatokat, mindenki rá fog jönni, hogy hé, ez jó! Szóval úgy gondolom, egy ilyen fesztivál a kezdeti időkhöz viszi vissza az embert, amikor még meg kellett nyernie magának a közönséget. Nem tagadom, izgulok is..."

Az AC/DC az alábbi programot játszotta a Coachellán:

01. Hell Ain't A Bad Place To Be
02. Shot Down In Flames
03. Back In Black
04. Rock Or Bust
05. Shoot To Thrill
06. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
07. Thunderstuck
08. Play Ball
09. The Jack
10. Hells Bells
11. Baptism Of Fire
12. You Shook Me All Night Long
13. Have A Drink On Me
14. Sin City
15. T.N.T.
16. Rock 'N' Roll Train
17. Whole Lotta Rosie
18. Let There Be Rock
19. Highway To Hell
20. For Those About To Rock

A fellépésről alább több videó is megtekinthető. Az AC/DC európai turnéja május 5-én startol a hollandiai Arnhemben. Ez a kör július 25-én zárul Varsóban, utána pedig már csak észak-amerikai dátumok várnak a csapatra augusztusban és szeptemberben. Az európai bulik nagyrésze természetesen jóelőre teltházas lett, hozzánk legközelebb az ausztriai Zeltwegben játszanak május 14-én.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 Xyz 2015-04-12 14:08
Imádom ezeket az öreg zenészeket, bakker! Macca, DC... Mekkora alázatra képesek már... sok kis misimókus tanulhatna tőlük...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.