Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent és végighallgatható a Fates Warning új albuma, a Long Day Good Night

Long Day Good Night címmel jelent meg november 6-án a Fates Warning új nagylemeze. Az album most hivatalosan is végighallgatható.

0826fw

A Metal Blade jelentette meg pénteken a Fates Warning új albumát, amelyet Joe Barresi hangmérnökkel készített el a kultikus progresszív metálcsapat, és négy évvel követi a sorban a legutóbbi Theories Of Flightot. „Zenei stílusát tekintve megkülönböztethető ez a lemez az albumaink többségétől", mondja Ray Alder énekes. „Vannak dalok elektronikus megoldásokkal, máshol szép éteri érzésvilág lengi be őket, de akadnak lényegretörő groove-ok is, legalábbis a mi mércénkkel. Meg igen súlyos darabok is. Igyekeztünk változatos hallgatnivalót kínálni, nem pedig egy olyan albumot, ahol minden egyes szám ugyanúgy szólal meg."

fateswarning_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. The Destination Onward
02. Shuttered World
03. Alone We Walk
04. Now Comes The Rain
05. The Way Home
06. Under The Sun
07. Scars
08. Begin Again
09. When Snow Falls
10. Liar
11. Glass Houses
12. The Longest Shadow Of The Day
13. The Last Song

Az albumra vendégként felkarcolt pár szólót a banda turnégitárosa, Mike Abdow, a When Snow Falls című számban Gavin Harrison (Porcupine Tree, The Pineapple Thief) dobol, az Under The Sunban pedig első ízben dolgozik teljes vonós szekcióval a csapat. Az anyag most hivatalosan is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#2 Anomander 2020-11-08 16:23
Így elsőre elég változatos lemeznek érzem, mintha több korszakuk is meg lett volna idézve, illetve tőlük szokatlan dalok is vannak. Most jó sokáig őket fogom hallgatni az tuti, nagyon kíváncsi leszek majd, hogy mit írtok erről a lemezről (és hogy ki fogja írni:) ).
Van egy kicsit lezáró/összegző érzésem is, remélem nem így lesz, illetve jövőre elképesztően jó lenne élőben látni őket, bár még nem kezdtem el reménykedni.
Idézet
 
 
#1 Adam 2020-11-07 22:47
Huh, mit lehet erről a lemezről írni a megjelenés napján? Nem igazán tudtam hova tenni a hallottakat. Először úgy éreztem Matheos ellőtte az összes puskaport az Arch/Matheos lemezre. Ezzel semmi bajom nem lett volna, hiszen az a lemez annyira durván jó lett, hogy egy üresjáratot simán el lehet nézni. De hallgatás közben történt valami. A lemez hangulata beszippantott. Nincs nagy darálás, nincs olyan dal ami más zenekarnak egy albumra elegendő témát biztosítana (max egy felet), viszont vannak varázslatos dallamok. A zenészek persze mind atom istencsászárok, erről ugye sokat nem kell értekezni, elég ennyit megjegyezni a tisztesség kedvéért. Abban még nem vagyok biztos, hogy mennyiszer fogok ehhez a lemezhez visszatérni, és azt sem tudom pontosan hova helyezzem a Fates Warning katalógusába, de az újkori Fates (sem) nem tud hibázni. ez a lemez jó lett, de valahogy máshogy lett jó mint ahogy azt vártam volna tőlük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.