Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent az új Ossian: „Sokszínű anyag született”

Három évvel A Teljesség után, február 9-én új nagylemezzel jelentkezett a Paksi Endre vezette Ossian. Az Angyalok és Emberek albumon tizenkét dal kapott helyet.

0215ossian

Új lemezt jelentetett meg múlt pénteken az Ossian. Az Angyalok és Emberek az elmúlt időszakban született anyagok önálló arculatra formált zenei világát követi, viszont a csapat szerint továbbfejlesztett és még érettebb formában, mind a hangszerelést, mind a kibővült kreatív mag fantáziadús alkotói munkáját tekintve. „Három éve jelent meg az előző Ossian-lemez, de azóta sem unatkoztunk, sőt! – mondja Paksi Endre. – A covid ideje alatt nekünk egy csodálatos gyógyír volt, hogy folyamatosan dolgozhattunk, muzsikálhattunk. Ketten Ricsivel tartottuk egymásban a lelket, és alkottunk olyan dolgokat, amikről szerintem bátran kijelenthetjük, hogy idő- és értékálló anyagok lettek. Hála Istennek azóta véget ért ez a sötét időszak, és 2022 második felétől elkezdtünk újra koncertezni is. Még akkor, annak az évnek a végén pedig eljött az, amit én csak a kegyelem állapotának nevezek, vagy egyszerűen csak ihletnek, mert elkezdtek jönni, áramlani az ötletek. Ez Ricsit is nagyon inspirálta, újra kölcsönhatásba kerültünk egymással. Ráadásul azóta, hogy 2022-ben elkezdtünk koncertezni, Attika (Ádám Attila billentyűs) is állandóan velünk volt. Először csak a régi dalokat hangszereltük meg úgy és ott, ahol azt éreztük, hogy az élő hangzáshoz kell valami pluszt tennünk. Az új dalokhoz pedig már úgy álltunk hozzá, hogy a legnagyobb szeretettel felkértük őt, vegyen részt a munkában, amire nagy örömmel igent mondott, és most már együtt dolgoztunk."

„Jelenleg már hárman alkotjuk a zenekar dalszerzői magját, Ricsi, Attika és én – mondja az alkotói folyamatról a frontember. – Ricsivel ezer éve ismerjük egymást és dolgozunk együtt, huszonöt nagyszerű közös év van mögöttünk. Most pedig, friss vért adva a zenekarba, Attika lépett be közénk. Róla már Az Igazi Szabadság idején éreztem és tudtam, hogy kiváló dallamérzéke van. Már ott is volt minden dalban billentyű, és amikor azokat feljátszotta, és beszélgettünk a dalszerzésről, hangszerelésről, egyértelmű lett, a mi világunk kompatibilis egymással. Most aztán tényleg engedtük kibontakozni, amivel a mozaikkockák a helyükre kerültek... Szóval változatos volt a dalszerzési folyamat, aminek az lett az eredménye, hogy egy sokszínű anyag született."

ossian_cA lemezen az alábbi dalok kaptak helyet:

01. Továbblépni
02. Létezik
03. Soha nem késő
04. Angyalok és emberek
05. Vigyél el
06. Próbálj meg élni
07. Hetedhét őrület
08. Az Élet megéget
09. Méltósággal
10. Valaki gondolt rám
11. Ébredés
12. Félúton

Az albumról alább több dal is meghallgatható. Az Angyalok és Emberek CD egy 24 oldalas, exkluzív interjúkat (Paksi Endre, Rubcsics Richárd, Ádám Attila), két posztert és egy lemezismertetőt tartalmazó, tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#39 Stratodom 2024-03-20 12:45
A kezdetektol fogva kovetem az Ossiant es elmondhatom legnagyobb magyar kedvenceim. Meg sok mas magyar zenekart kedvelek de valahogy az Ossian mindig egy picivel a tobbi elott volt. Ez a nagy rajongas a Csak a jot albumig tartott. H.Peti es W. Attila tavozasakor valami meghalt a zenekarban de a kovetkezo albumok meg tetszenek habar mar masabbak mint az elodjeik. A teljesseg albummal nem tudok mit kezdeni egyszeuen es a mostanival sem. Hangzasilag ez a ket album minosegben nagyot zuhant es akkora teret kapott a billentyus hangzas hogy az mar zavaro szamomra. Nagyon de nagyon elment az Ossian a lirai vonalba es elfeledte a gyokereket az eredetet ,hogy miert is lett az ami. Sokan azt mondjak hogy az ember oregedik ,valtozik es ezzel eggyetertek de egy zenekar eloadasmodjat gyokeresen megvaltoztatni nem helyes szerintem. UDO,Saxona vagy a Kalapacs Jozsi es sorolhatnam nem oregedtek meg es valtoztak meg ??? Dehogynem csak ok maskep gondolkodnak. Bantani nem szeretnem Endret es a zenekart, mely tisztelet a reszemrol de sajnos a rajongasom nagyot zuhant a zenekar irant az elmult evekben. Koncertre ezutan is elmegyek ha tehetem de a kovetkezo albumot mar nem fogom varni lelkesen.
Idézet
 
 
#38 Kovacs Zoltán 2024-02-27 22:38
A zenekarnak 3 korszaka van. Az első ugye 1986-tól 1994-ig, a második 1998-2020 (bár Hornyák és Wéber távoztak, a zene nagyjából maradt), s eljött a 3-ik korszak 2020-től, mert itt már billentyűs is van (állandó tagként). Hogy kinek mennyire tetszik, az már más kérdés, mintahogy az is, hogy kinek szól az új lemez. Aki a Sörivókat, Acélszívet és az Ítéletnapot várja, hát várhatja... A zenekar fejlődik / változik. A tempó lassult, a zene elment a Wellington felé, a szöveg a szokásos nagyon komoly, már-már irodalmi értékű, csak kár, hogy nehezen emészthető.

Koncerten már rég nem voltam, s valószínűleg már nem is fogomk menni. A lemezt meghallgattam, de már az előző sem az én világom.
Idézet
 
 
#37 Barcs Bence 2024-02-26 17:54
Idézet - Blaze:
Idézet - Barcs Bence:
Idézet - Fazsi:
Az Ossian 1986-1994 között létezett.


Aha, mint ahogy a Metallica is csak a Justice-ig volt jó... hagyjuk már... :D

A kettőnek sok köze nincs egymáshoz.


Maximum annyiban, hogy egyik állítás sem állja meg a helyét.
Idézet
 
 
#36 Toumas 2024-02-22 20:01
Idézet - Goodbye:
Bírom, amikor az ország elsőszámú hard rock zenekaráról megfejtik az okosok, hogy szar :D . Az meg egész egyszerűen hülyeség, hogy minden albumon ugyanaz a zene. Az évek során fejlődtek, nem is keveset. Most úgy érzem, hogy ha ez lesz az utolsó, akkor szépen fejezik be. De szerintem ebben a felállásban simán benne van az is, hogy lesz még ennél is jobb.


Kíváncsi lennék, hogy akad-e még olyan ember, aki a kezdetektől vagy legalábbis a második talprállástól követi a zenekart és az új lemezeket is szereti.
Sajnos nem volt szerencsém a régi Maróthy-féle Ossiant élőben látnom, de elég ütősek voltak a maguk idejébe és a Keresztút máig az egyik kedvenc albumom tőlük.
Az új felállás szerintem kicsit döcögősen indult, de a Titkos ünnep lemezre nagyon megtalálták a hangjukat és ez így volt egészen a Tűz jegyében albumig. Ezek a lemezek is iparosmunkák voltak némi üresjárattal és önismétléssel, de mindegyiken akadt legalább két-három gyöngyszem. Az Árnyékból a fénybe lemez máig a kedvencem, ott az egész anyag működik, de mindegyik lemeznek meg volt a varázsa. Lehet, hogy elég lett volna fele ennyi lemezt kiadni és azokat mívesebbre-egyedibbre faragni. Kicsit elaprózták a tehetségüket és atüzet, de tényleg jó lemezek voltak, mindegyik sokat forgott nálam.
Wéber Attus távozása után valami megváltozott. Először jött két laposabb rock-metél lemez, majd egy különleges "Az igazi szabadság", amely üde színfolt volt. Ezt követően valami eltűnt a zenekarból. Talán a tűz, a merészség, az innováció, a keménység, a kritikus-lázadó világszemlélet. Mint ahogy a Kowalsky meg a vega is elvidámvasárnap osodott, az Ossian is "fullba nyomja a kretént", lélekápoló-önsimogató szövegek, a zene sokszor csak szőnyegez, végtelenül egyszerű és elcsépelt akkord-körökben. Itt-ott Ricsi játszik rá egy-egy szép dallamot vagy egy izgalmas gitárszólót, de hát ennek már semmi köze a régi vagy éppen a 2000-es évek Ossianjához. Ez már sokkal inkább pop mint rockzene. Ez lenne az "évek során fejlődtek, nem is keveset"?

Sebaj, szerencsére az utóbbi időkben a Depresszió remek lemezeket készít és az utolsó két Hooligans album is nagyon hasít. A Tankcsapda sem rossz, még van benne kraft. Az új Ossian lemezeket már elnegedtem, a régiek szerencsére nem változnak.
Idézet
 
 
#35 queensryche999 2024-02-19 21:05
Idézet - Goodbye:
A Tankcsapda egyértelműen a műfaj legnépszerűbb zenekara Magyarországon. A második pedig az Ossian.


Ha megfigyeled, sem az Ossiant, sem a Tankcsapdát nem minősítettem, pusztán az "ország első számú hard rock zenekara" kinyilatkoztatá s miatt szóltam hozzá. Ha másként lett volna megfogalmazva, biztos nem ragadok billentyűzetet, ugyanakkor ehhez is hozzáteszem, hogy mindenki úgy vélekedik erről (is), ahogy neki jól esik.
Idézet
 
 
#34 hároméves férfi 2024-02-19 19:19
"Ha egy normális országban születnek, már nemzetközi szinten is elismertek lennének."

Azért ennyire ne ragadtassuk el magunkat.
Idézet
 
 
#33 Goodbye 2024-02-19 17:59
Idézet - queensryche999:
Idézet - Goodbye:
Mit lehet arra mondani, ha egy hard rock zenekar a "Csöcsök és segg" című slágert elkövető suttyókkal csinál közös számot? Azt, hogy mivel bátor lázadók és művészek?


Nem tudom, hogy jönnek ők ide, de: "oké". :)


A Tankcsapda egyértelműen a műfaj legnépszerűbb zenekara Magyarországon. A második pedig az Ossian. Így megállja a helyét az, hogy ők az ország elsőszámú hard rock zenekara, ha leszámítjuk azokat, akik elkurvultak. Divat lett lehúzni őket, pedig páratlan karrier áll mögöttük. Ha egy normális országban születnek, már nemzetközi szinten is elismertek lennének.
Idézet
 
 
#32 queensryche999 2024-02-19 00:33
Idézet - Goodbye:
Mit lehet arra mondani, ha egy hard rock zenekar a "Csöcsök és segg" című slágert elkövető suttyókkal csinál közös számot? Azt, hogy mivel bátor lázadók és művészek?


Nem tudom, hogy jönnek ők ide, de: "oké". :)
Idézet
 
 
#31 queensryche999 2024-02-19 00:32
[Idézet - Goodbye:
Látom nincs kedved érvelni. Pedig érdekelne, hogy mi alapján lehet megkérdőjelezni , amit ïrtam.


Nem kedv kérdése; pár évvel ezelőtt még belementem volna ebbe egy kommentszekciób an (nemcsak az Ossian kapcsán, hanem általában), ma már egyrészt drágább a szabadidőm ennél, másrészt felőlem mindenki azt gondol, amit akar - ez az én véleményemet úgysem változtatja meg.
Idézet
 
 
#30 Goodbye 2024-02-18 13:31
Idézet - queensryche999:
Idézet - Goodbye:
Igen, ők az elsőszámú. Ki más lenne? Aki náluk nagyobb tömegeket mozgat meg, az elkurvult. Remélem, hogy még nagyon sokáig itt lesznek nekünk.


Az elkurvult... oké. :)


Mit lehet arra mondani, ha egy hard rock zenekar a "Csöcsök és segg" című slágert elkövető suttyókkal csinál közös számot? Azt, hogy mivel bátor lázadók és művészek?
Idézet
 
 
#29 Goodbye 2024-02-18 09:56
Idézet - queensryche999:
Idézet - Goodbye:
Igen, ők az elsőszámú. Ki más lenne? Aki náluk nagyobb tömegeket mozgat meg, az elkurvult. Remélem, hogy még nagyon sokáig itt lesznek nekünk.


Az elkurvult... oké. :)

Látom nincs kedved érvelni. Pedig érdekelne, hogy mi alapján lehet megkérdőjelezni , amit ïrtam.
Idézet
 
 
#28 queensryche999 2024-02-17 23:09
Idézet - Goodbye:
Igen, ők az elsőszámú. Ki más lenne? Aki náluk nagyobb tömegeket mozgat meg, az elkurvult. Remélem, hogy még nagyon sokáig itt lesznek nekünk.


Az elkurvult... oké. :)
Idézet
 
 
#27 Levike 2024-02-17 22:19
Az előzőekhez hozzátéve. Azt nagyon nagyon becsülöm Endrében, meg a többiekben is, hogy nem foglalkoznak a politikával nem álltak be látványosan sehova némi apróért. Persze van amikor ezt nem lehet kikerülni én megértem, de nem kell forszírozni és ezt nagyon becsülöm az Ossianban. Ami a zenét illeti Endre hangjával sohasem volt bajom, olvasom itt, hogy így nem jó úgy nem jó.... Akkor mit mondjunk Ozzyra vagy Dave -re ? :D És ők is jók. Nekem csak annyi a bajom, hogy a Gyönyörű Bolond még egy szuper lemez volt, nem sablonos Ossian mert tele volt pozitív csengésű dalokkal. és volt egy kis Wellingtonos feelingje ami nekem nagyon bejött....azóta viszont valahogy se nem Ossian, se nem Wellington, nem ülnek a szövegek, kicsit olyan szándékosan mesterségesen tanulságosan magyaroschan erkölcsösen hardrockos.......csak nem adja ki.
Idézet
 
 
#26 Goodbye 2024-02-17 18:24
Igen, ők az elsőszámú. Ki más lenne? Aki náluk nagyobb tömegeket mozgat meg, az elkurvult. Remélem, hogy még nagyon sokáig itt lesznek nekünk.
Idézet
 
 
#25 queensryche999 2024-02-16 19:20
Idézet - Goodbye:
Bírom, amikor az ország elsőszámú hard rock zenekaráról megfejtik az okosok, hogy szar :D .


Első számú? Hm... oké. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.