Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent az új Omega: „Ez egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet”

Tizennégy év után a mai napon új sorlemezzel jelentkezik az Omega. A Testamentum konceptalbum, és a tizenhetedik stúdióalbum a csapattól.

1126omega

A múlt héten tragédiák kapcsán hallhattunk az Omegáról, hiszen mindössze három nap különbséggel elhunyt Benkő László billentyűs és a klasszikus felállás basszusgitárosa, Mihály Tamás is. Mindez sajnálatos jelentést ad az ötvennyolc éves zenekar tizennégy év után megjelenő új lemezének, a Testamentumnak is, amelynek születése a szokottnál is hosszabb vajúdás eredménye. „Világunk egyre gyorsabban változik, miközben régies szemlélettel bizonyosan utat tévesztünk – új kapaszkodókra van szükség. A lángoló huszadik század nyomasztó terhe ott él mindnyájunk lelkében. Odafent született hitünket keressük, ahova minden alkalommal visszatérhetünk, hogy súlyától a súlyt megszabadítva biztonságban találjuk magunkat" – mondja a zenekar.

Az Omega Testamentum konceptlemez, közvetlen előzményei a zenekar komolyzenei átiratai, a Szimfónia, a Rapszódia és az Oratórium, amelyek hatásai az együttesre jellemző progresszív és space rock hangulatokkal keverednek, megbolondítva egy olyan zenei világgal, mint Hans Zimmer teátrális filmzenéi, vagy éppen a Rammstein zakatolása. „Ez egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet", mondja Kóbor János énekes. A tizennyolc tételes anyagon helyet kapott a vadonatúj szerzemények között néhány újraértelmezés is.

A dallista az alábbi:

omega_c01. A Sötétség kapuja (Nyitány)
02. A Föld árnyékos oldalán
03. A lángoló huszadik század
04. Varázslatos, fehér kő
05. Mennyben az angyal
06. Huszadik századi városlakó
07. Jöjj, Szabadító!
08. Álom XXI. század
09. A holló
10. A démon (Lilith)
11. Ideje a pontot kitenni
12. Hangyanép (Szörnyű porszemek)
13. Gloria et honor Deo
14. A Látogató
15. Légy hű magadhoz!
16. Álomszínház
17. Halotti beszéd
18. Utolsó ítélet

Az album a MOL benzinkutaknál szerezhető be kedvezményes áron.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#8 Imolnaristvan 2021-04-16 21:44
Megmondom őszintén azt sem tudtam hogy van ez a lemez, csak most bukkantam rá véletlenül. Bevallom hogy nem vagyok ilyen vájtfülű mint az előőttem szóló kollégák. Elárulom Omega rajongó voltam valamikor még úgy a 4-5-6-7-8. lemez környékén. A 8. lemezzel nekem nagyjából befejeződött a kapcsolatom az Omegával. Azután később még a 12. lemezüket megvettem ami nekem szintén tetszett. Ez a mostani lemez a TESTAMENTUM engem már az első hangoknál megfogott és a hatalmába kerített. Jelenleg hallgatom meg másodszor a lemezt és azt kell mondjam: nekem mint öreg rockernek bejön ez a fajta zene, amely néha valóban hasonlít máshol már hallott hangzásokra (legyen az akár a Dream Theather, vagy Havasi Balázs zongora nélkül :-) vagy akár néha Nightwish) Szerintem jól hangzik a néha dögös gitárokkal megerősített zenei anyag. Biztos lehetett volna a mai kornak megfelelő hangzással is keverni de nem biztos hogy az anyagnak ez célja volt. Én mindeneesetre a 10-es skálán simán megadom a 8 pontot erre a lemezre. Méltó befejezése ez a CD az OMEGA zenekar közel 60 éves munkásságának.
Idézet
 
 
#7 mthomka 2020-11-28 13:35
Éjjel meghallgattam a Spotifyon, nekem nagyon kellemes meglepetés volt, amúgy sosem voltam Omega fan. Reggel megvettem egy kútnál, 990 HUF-ért ingyen van. A kutas azt mondta, hogy 6-osával viszik a népek...
A hangzása amúgy tényleg vélemėnyes.
Idézet
 
 
#6 Oldboy 2020-11-27 11:32
Igaz még csak digitálisan sikerült meghallgatnom, de gyanítom, hogy a hangzás CD-n sem lenne jobb. Manapság ennél egy sufnituning lemez is jobban szól. :( Leggázabb a dob, ami szinte biztos, hogy programozott. Vagy pont ezzel akarták megidézni a Dream-et és Mangini soundját? Igaz a DT-nél nem dobgép szól, csak a triggerelés miatt elveszik minden dinamika Mike2 játékából. Amúgy egy minimális DT hatás zeneileg is érezhető, főleg a The Astonishing irányából. A Halotti beszéd témája mintha onnan lenne átemelve... Egyébként a régi dalok új verziói nem rosszak, viszont a friss nótákat egyelőre nem érzem túl veretesnek. És ez a hangzás nem is sarkall arra, hogy újra és újra lepörgessem. Ennek ellenére szerintem valamelyik régi Omega albumnak helye lenne a Klasszikushock rovatban! A Testamentumot és ha lesz még folytatása (mert állítólag már dolgoznak rajta) inkább tekintem Kóbor János szólólemeznek.
Idézet
 
 
#5 Mézga Géza 2020-11-27 09:49
Idézet - Karitatív Mongúz:
Tegnap felmentem az Omega Spotify oldalára, hátha fent van már az új lemez (akkor még nem volt) és megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen igénytelenül vannak feltéve a régebbi anyagaik. A számcímek tele vannak elírásokkal, helyesírási hibákkal is időnként. Van olyan lemez, ami konkrétan zúgó alapzajjal került fel. Annak aki nem törzsrajongo, nehezen átlátható és ömlesztve van minden (soralbumok, válogatások) és meg a kronológia sem stimmel mindenhol. Nagy kár.



A Spotify és társai amúgy is komoly rendszerezési gondokkal küzdenek... pedig csomó tárhelyet megspórolhatnán ak, ha nem lenne fent 1-1 dal 3-4-5 vagy akár 10 változatban. Nem arra gondolok, amikor különböző felvételek vannak, esetleg az eredeti és a remaster, hanem amikor teljesen ugyanaz van fent több példányban különböző lemezekről. Mondjuk azok között is akadnak gyengébb kópiák, azokat is kihagyhatnák. Minden dal változatból csak a legjobb minőséget kellene meghagyni, és azt adatbázisban belinkelni az érintett albumokba. Válogatni is egyszerűbb lenne...
Idézet
 
 
#4 James Smith 2020-11-27 01:43
Maga a lemez nagyon jó lett. Igazi lendületes, szépen hangszerelt. Viszont a hangzásra szerintem nincs magyarázat...
Idézet
 
 
#3 Korpa Zoltán 2020-11-26 22:42
Egészen tűrhető az anyag, de Dream Theater-re emlékeztető dalokat nem érdemes keresni :)
Idézet
 
 
#2 GVM206 2020-11-26 19:48
"Ez egyfajta totális rock, talán a Dream Theater populárisabb anyagaira emlékeztet" --> 16. Álomszínház :)))

Kíváncsi leszek, vajon tényleg egy új Falling Into Infinity-t (csak erre tudok gondolni "populárisabb anyag" címén) rakott-e le az Omega az asztalra. Felkeltették a kíváncsiságom, na :)
Idézet
 
 
#1 Karitatív Mongúz 2020-11-26 12:29
Tegnap felmentem az Omega Spotify oldalára, hátha fent van már az új lemez (akkor még nem volt) és megdöbbenve tapasztaltam, hogy milyen igénytelenül vannak feltéve a régebbi anyagaik. A számcímek tele vannak elírásokkal, helyesírási hibákkal is időnként. Van olyan lemez, ami konkrétan zúgó alapzajjal került fel. Annak aki nem törzsrajongo, nehezen átlátható és ömlesztve van minden (soralbumok, válogatások) és meg a kronológia sem stimmel mindenhol. Nagy kár.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.