Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent az új Arch / Matheos, nézd meg a Tethered klipjét!

Winter Ethereal címmel jelent meg május 10-én Jim Matheos és John Arch újabb közös nagylemeze. A Tethered című dal videója máris megtekinthető.

0327archmatheos

Nyolc évvel a 2011-es Sympathetic Resonance után tegnap hozta ki a Metal Blade az Arch / Matheos projekt második lemezét. A Jens Bogren által kevert Winter Ethereal albumon számos vendég bukkan fel: a Fates Warning egykori és jelenlegi tagságát Mark Zonder, Joe DiBiase, Frank Aresti, Joey Vera és Bobby Jarzombek képviseli, de szerepel az anyagon Thomas Lang, Sean Malone és Steve DiGiorgio is.

Jim kiemeli: az új lemez nem feltétlenül az előző folytatása, sokkal inkább újat akartak mondani vele. „Ha Johnnal dolgozunk, nincs rajtunk nyomás, nincsenek határidők, legalábbis mielőtt meg nem kezdenénk a felvételeket”, mondja a gitáros. „Sok időt és rugalmasságot hagyunk magunknak, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán mondanivalónk – ez az első és legfontosabb. Írunk, aztán ha elkezdenek alakulni a dolgok, mi pedig inspiráltnak, lelkesnek érezzük magunkat, folytatjuk tovább, egészen addig, amíg magabiztosan nem tudjuk, hogy képesek vagyunk összerakni egy teljes lemezt. Ezúttal úgy döntöttünk, jó ötlet lenne más felállással dolgozni, és így azok a félreértések is elkerülhetők, amiket az első lemez keltett. Közben ugyanakkor olyan benyomást sem szerettünk volna kelteni, hogy itt most egy új archmatheos_czenekar alakult, amely ezen a lemezen túl is továbbiakat tervez, meg turnéra indul. Így aztán eltérő ritmusszekciókkal dolgoztunk a dalokban, hogy kellően változatosak legyenek, már persze azt leszámítva, hogy a középpontban John éneke és az én gitárjaim állnak, amiket mindenki ismer.”

A dallista az alábbi:

01. Vermilion Moons
02. Wanderlust
03. Solitary Man
04. Wrath Of The Universe
05. Tethered
06. Straight And Narrow
07. Pitch Black Prism
08. Never In Your Hands
09. Kindred Spirits

A megjelenés alkalmából Jimék a Tethered című számot klipesítették a már ismert kettő mellé.

 

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2019-05-12 18:09
Nem rosszak ezek a számok, de az előző Arch / Matheos album a régi FW világára hasonlított (onnantól kezdett hasonlítani az anyabanda is a régi önmagára, pl a Darkness in a Different Light c. albumon), de ezek átlagosabb daraboknak tűnnek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.