Shock!

november 18.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Mégis bekerülhet a RNR Hall Of Fame-be Mikkey Dee és Phil Campbell

Hatásosnak bizonyult a rajongói felháborodás: a Rock And Roll Hall Of Fame módosította a Motörhead jelölését, és Mikkey Dee-t, illetve Phil Campbellt is felvette a listára. A közönségszavazáson ugyanakkor távolról sem a csapat vezet.

A Judas Priest, a Motörhead, az MC5, a Nine Inch Nails, a Soundgarden, a T. Rex, a Thin Lizzy, a The Doobie Brothers és a Dave Matthews Band képviselik a szó szoros értelmében véve rockos előadókat a Rock And Roll Hall Of Fame idei jelöltjeinek sorában. Rajtuk kívül esélyt kapott még a dicsőségcsarnok-tagságra Notorius B.I.G., Whitney Houston, Pat Benatar, a Rufus featuring Chaka Khan, Todd Rundgren, a Kraftwerk és a Depeche Mode is. A listáról szokás szerint egy mintegy ezer főt számláló bizottság döntött, soraiban zeneipari dolgozókkal, zenetörténészekkel, szakújságírókkal és előadókkal.

A zsűri ismét hozott egy meglehetősen vitatható döntést: a Motörhead esetében kizárólag a legklasszikusabb felállás már elhunyt tagjait, azaz Lemmy Kilmistert, „Fast” Eddie Clarke-ot és Phil „Philthy Animal” Taylort jelölték a dicsőségcsarnokba, a leghosszabb ideig alkotó, legstabilabb felállás kétharmadát, Phil Campbellt és Mikkey Dee-t nem. Mindez már a lista nyilvánosságra hozatala után is hatalmas felháborodást keltett a zenekar rajongótáborában, de maga Mikkey is kifogásolta. Ezt követően a Rock And Roll Hall Of Fame csendben módosította a listát, és hozzácsapta a legklasszikusabb felállás már elhunyt három tagjához a dobost és a szólógitárost.

A közönségszavazás eközben már megkezdődött, és már az első két nap folyamán is csaknem másfélmillió voks érkezett. Ezt a rangsort jelenleg Pat Benatar vezeti 149 ezer szavazattal, a The Doobie Brothersre 134 ezren, a Soundgardenre 127 ezren, a Depeche Mode-ra 114 ezren, a Judas Priestre pedig 108 ezren szavaztak. A közönségtől legtöbb szavazatot besöprő előadót minden esetben be szokták iktatni a dicsőségcsarnokba.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.