Shock!

december 04.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Michael Bloodgood, a keresztény hard rock egyik pionírja

Elhunyt Michael Bloodgood. A keresztény hard rocker Bloodgood alapítója februárban szenvedett agyvérzést, amelyből már nem tudott felépülni.

0801mb

Július 29-én elhunyt Michael Bloodgood, a Bloodgood alapító basszusgitárosa. A zenész februárban, turné közben stroke-ot kapott, amit agyvérzés követett, és ugyan azonnal kórházba szállították, de a történtek következményeiből már nem tudott felépülni. „Michael nemes lelke, egyéni humorérzéke és zenei szellemisége örökre velünk marad – írják zenésztársai. – Az Úr iránti odaadása és az evangélium terjesztése lelkészként és zenészként végzett szolgálatán keresztül számtalan embert érintett meg."

A Bloodgood a '80-as években alakult, alapemberei közül Bloodgood mellett Les Carlsen énekes teljes jogú tagként, David Zaffiro gitáros pedig dalszerzőként ma is aktív a csapatban. A zenekar első fénykora 1984-től 1994-es feloszlásukig tartott, de 2006 óta ismét aktívak, igaz, elsősorban turnéfronton. Legsikeresebb lemezük az 1987-es Detonation volt, utóbbinál kizárólag a Stryper albumai fogytak jobban a korabeli amerikai keresztény hard rock – ahogy akkoriban nevezték: white metal – színtéren.

Bloodgoodot felesége, Marilyn, három gyermekük és két unokájuk gyászolja a zenésztársak és a rajongók mellett.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.