Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Joey Jordison

46 éves korában elhunyt Joey Jordison, a Slipknot korábbi dobosa. A zenész az iowai csapat egyik fő dalszerzőjeként és hangzásuk egyik legfőbb formálójaként alapvető szerepet játszott benne, hogy a világ vezető metálzenekarai közé emelkedtek, intenzív, jellegzetes játéka hatására pedig reménybeli muzsikusok komplett generációja ült be a dobfelszerelés mögé. Jordison az utóbbi években a Sinsaenumban és a Vimicben játszott. Halálának konkrét okát egyelőre nem tudni, ugyanakkor korábbi szenvedélybetegségei és gerincvelő-rendellenessége jól dokumentáltnak számítottak.

0728joeyjordison

Mindössze 46 éves korában elhunyt a Slipknot korábbi dobosa, Joey Jordison. A zenész halálának pontos hátteréről egyelőre nem állnak rendelkezésre részletes információk. „Megtört szívvel tudatjuk, hogy Joey Jordison, a termékeny dobos, zenész és előadó békében, álmában elhunyt július 26-án. 46 éves volt – áll a család közleményében. – Halála óriási ürességet és leírhatatlan szenvedést hagy maga után. Akik ismerték Joey-t, tisztában voltak gyors észjárásával, kedves személyiségével, nagy szívével és családja, illetve a zene iránti szeretetével.”

Az 1975-ös születésű Joey Jordison a Slipknot egyik alapemberének és fő dalszerzőjének számított a zenekar korai, majd felívelő pályaszakaszában. Jellegzetes játékával emellett a műfaj legmeghatározóbb dobosegyéniségei közé tartozott a 21. században. A zenekarból 2013-ban került ki, és jelentőségét jól jellemzi, hogy távozása után a rajongótáborban komoly aggodalmak merültek fel azt illetően, egyáltalán képesek lesznek-e nélküle méltó módon folytatni. A Slipknot mellett olyan formációkban tette le markáns névjegyét, mint saját projektje, a Murderdolls – ahol gitározott –, a Roadrunner United projekt, a Ministry, Rob Zombie zenekara, a Scar The Martyr, a Vimic vagy a Sinsaenum. Utóbbival járt utoljára Budapesten is, 2018-ban.

Jordison korábban komoly alkohol- és drogproblémákkal küzdött, bizonyos hírek szerint a Slipknot soraiból is ezek miatt került ki, bár az indoklás itt sosem volt ennyire egyértelmű. Ugyanakkor azt is tudni lehetett, hogy a dobos a myelitis transversa nevű betegségben, a gerincvelő gyulladásos rendellenességében szenvedett, amely gátolja a felfelé és lefelé futó idegimpulzusok terjedését, és valószínűleg autoimmun eredetű: általában valamilyen vírus- vagy baktériumfertőzés után jelentkezik, ugyanakkor bizonyos drogok (így például ópiátok, amfetamin-származékok) használóinál nagyobb kockázattal alakul ki. Egyelőre nem tudni, hogy a fenti tényezők közül bármelyik is közrejátszott-e tragikusan korai halálában.

 

Hozzászólások 

 
#12 Konkrét Kecsege 2021-07-28 18:01
Hát bzzmeg! Most qrvára meglepődtem... Nehéz az ilyenekre mit írni.
Nyugodj békében. Legyen neked könnyű a föld. :(
Idézet
 
 
#11 Gazdag Illés 2021-07-28 16:29
Na basszus ez legalább annyira padlóra tett mint Alexi Laiho esete év elején. Joey miatt akartam annak idején elkezdeni dobolni. Hihetetlenül tehetséges fickó volt. Amit a Slipknot első 3 albumán leművelt az magáért beszél. Tudtam, hogy ő is élt szerekkel de nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezhet. Olyan mintha ez a zenekar el lenne átkozva.

Egyébként nem értem. Ha tudják, hogy van bajuk, minek kell drogozni mellé ami csak súlyosbítja? Lehet megkönnyítette a zenélést de akkor is.

U.I: Ha már 20 éves és sajnos van egy ilyen szomorú apropó, így várható az Iowa-ról megemlékezés? Mégiscsak azon mutatta Joey a legtöbbet magából.
Idézet
 
 
#10 Final Command 2021-07-28 16:08
Amikor kijött az első Slipknot akkor őszintén szólva nem volt a new metal a szívem csücske, és először ezzel a lemezzel sem tudtam mit kezdeni, amíg fel nem fedeztem hogy úgy is élvezetes végighallgatni, hogy csak a dobsávra figyel az ember. Az egész lemezen.
R.I.P.
Idézet
 
 
#9 Codename333 2021-07-28 14:22
Én mondjuk hogy ős Slipknot fanként sose tudtam elfogadni Jay weinberg-et akármit is produkált az utóbbi két lemezen. Elismerem mint dobost de nekem mindig Joey volt a Slipknot dobosa és nagyon reméltem h egyszer valahogy de sikerül majd a reunion.Hát erről lemondhatok. A Slipknot aranykorszakána k két legfontosabb dalszerzője közül elment a második is. Fura belegondolni is. Amíg a szobám falán voltak annyira halhatatlannak tűntek. Nyugodjon Békében. Végre találkozhat Paul-al
Idézet
 
 
#8 Dead again 2021-07-28 14:09
Nem. Hiszem. El. Generációm egyik legnagyobb dobosa volt. Hihetetlenül nagy hatással volt rám a játéka, nagyon szerettem. Ez most nagyon megütött. Mellette pedig ott van az " Alexi-sokk " is: az egy dolog, hogy el kell búcsúznunk a nagyoktól lassan, de a sorban a következők a " mi korszakunkból " valóak. Nemrég Alexi, most Ő . . . .Nyugodj békében Joey Jordison, köszönök mindent. :'( :'(
Idézet
 
 
#7 Tulus 2021-07-28 13:59
Ez bizony nagy veszteség a metal színtérnek.

Nyugodj békében :(
Idézet
 
 
#6 Jézus 2021-07-28 11:10
55 évesen ment el Mike Howe, ami szintén felfoghatatlan, erre szinte azonnal Joey 46 évesen.
Mi a fasz van itt?

Nem könnyen, de az ember belenyugszik, hogy elmennek a nagy öregek, mégiscsak öregek, bármennyire is legendásak, és nehéz elfogadni.

De mikor egy 46 évesen fiatalember, aki előtt még ott áll az élet, arra szavakat is nehéz találni...
Idézet
 
 
#5 Chris92 2021-07-28 07:29
Nem hiszem el....generációja egyik legjobb és legdinamikusabb ütőse volt. R.I.P. :(((
Idézet
 
 
#4 Gyuszi 2021-07-28 07:13
R.I.P. Nagyon fiatalon ment el. Sok - fiatalabb - metaldobos számára olyan volt, mint az én generációmnak Dave Lombardo, megkerülhetetle n.
Idézet
 
 
#3 miso 2021-07-28 05:30
Bmeg, ezt már nem hiszem el.(

RIP Joey :((((
Idézet
 
 
#2 cápaidomár 2021-07-28 01:32
Baszd meg! Most jöttem a Slipknot oldaláról, hogy igaz-e. Nyugodj békében, Joey! :-('''
Idézet
 
 
#1 RobertThorn 2021-07-27 23:38
:(((
Nehéz most megszólalni.. Ő nem 'csak' egy ismert és jó dobos volt, hanem korszakának tényleg egyik legfontosabb húzózenésze. Szerintem megbecsülni se lehet, hogy 20+ éve hány fiatal határozta el, hogy hangszeren/dobon fog zenélni tanulni csak az ő ütemei hallatán.. :(

Bármi baja is volt, legyen neki könnyű a föld.
Az a legendás Sportszigetes koncert így meg most már még megismételhetet lenebb, még különlegesebb lett :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.