Shock!

június 13.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt az Iron Butterfly In-A-Gadda-Da-Vida felállásának utolsó tagja

78 éves korában elhunyt Doug Ingle. Az Iron Butterfly eredeti felállásának billentyűsével a csapat utolsó alaptagja is távozott az élők sorából.

0527doug

Meghalt Doug Ingle, az Iron Butterfly alapfelállásának orgonista/énekese, aki egyben a korai korszak első számú dalszerzőjének is számított a San Diegó-i pszichedelikus/proto-hard rocker csapatban. Ingle halálhírét fia tette közzé, eszerint a zenészt békés körülmények között, családja körében érte a halál.

Az Iron Butterfly 1968-as második nagylemezével, az In-A-Gadda-Da-Vidával vált kora egyik sikercsapatává a tengerentúlon, ez volt az első, műfajilag már hard rocknak tekinthető album, amely elérte az Egyesült Államokban a platinalemez fokozatot. A lemezt készítő felállásból Ingle halálával az utolsó tag is távozott az élők sorából: Erik Brann énekes/gitáros 2003-ban, Lee Dorman basszusgitáros 2012-ben, Ron Bushy dobos 2021-ben hunyt el. A zenekar egy későbbi tagok által üzemeltetett mutációja Eric Barnett gitáros/énekes irányításával ugyanakkor ma is működik.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.