Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: baljós lemezcím modern hatásokkal

Nem babonás a Megadeth főnöke, Dave Mustaine, aki nyilvánosságra hozta: a zenekar tizenharmadik stúdióalbuma mezeien a 13 címet viseli majd. Miközben David Ellefson basszusgitáros szerint az anyag leginkább a Countdown To Extinction után passzolna a sorba, Mustaine modernebb, korszerűbb lemezt emleget.

„Tizenhárom évesen kezdtem el gitározni, ez a tizenharmadik lemezünk, és tizenharmadikán születtem”, sorolta Mustaine egy interjúban az angliai Sonisphere fesztiválon. „És onnantól kezdve, hogy eldöntöttem: ezek miatt a cím is 13 lesz, mindenütt a tizenhármas számba ütköztem. Például soha nem építettek tizenharmadik emeleteket a szállodákba, de most megint elkezdték.” Dave korábban már utalt a Johnny K producerrel készülő anyag kapcsán különös dolgokra. „Ez a tizenharmadik albumunk, és már történt is velünk pár különös eset: problémák a kocsikkal, eltűnt dolgok, a legvisszafogottabb alkalmazottam hirtelen rákattan a drogokra és nyoma vész... De éppen ez teszi izgalmassá ez az egészet!"

David Ellefson több aktuális nyilatkozatában is a banda legsikeresebb lemezéhez, az 1992-es Countdown To Extinctionhöz hasonlította a készülő anyagot. „Számomra kicsit ilyen érzete van ennek az új albumnak. Vannak dalok, amik nem teljes gázzal loholó, arcbamászó thrash témák, bár az album többsége ilyen", magyarázta a basszer. Mustaine a Pure Grain Audiónak ezzel szemben azt mondta: a 13 száz százalékban különbözik az előző Endgame lemeztől, sőt, mindentől, amit a banda eddig csinált. „Ennek az az oka, hogy mások a gitárhangzások. Tényleg szupermodern módon dörren meg az anyag. Ha konkrét nevekkel kell érzékeltetnem a dolgot, azt mondanám, kicsit olyan a megszólalás, mintha a klasszikus régi Black Sabbathot összeeresztenéd valami modern, Queens Of The Stone Age-féle dologgal”, fogalmazott. Igaz, korábban emellett azt is mondta, gyors, thrashes dalok születtek, amik pont nem Black Sabbath-osan súlyosak. Meglátjuk...

A Megadeth Hamburgban már bemutatott egy új dalt Public Enemy No. 1 címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.