Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még idén megjelenhet Lemmy szólóalbuma

Halála után csaknem két évvel, valamikor 2017 vége felé megjelenhet Lemmy Kilmister szólólemeze. A Motörhead néhai főnöke hosszú éveken át dolgozott az anyagon különböző szerző- és zenésztársakkal.

A Metal Talk interjút közölt Jim Voxxszal, Lemmy egykori egyik kedvenc zenekara, a német Skew Siskin gitárosával, aki elárulta: éppen az utolsó simításokat végzi a 2015 decemberében elhunyt Motörhead-főnök szólóalbumán. Lemmy előzőleg éveken át dolgozgatott az anyagon. „Még mindig nem tudom, mikor jöhet ki az album, mert az ügyeket a Motörhead-menedzsment irányítja, és időigényes ez az egész”, mondta Jim. „Rengeteg minden maradt Lemmy után, számos egyéb felvétel létezik még, és ezeket mindet át kell nézniük, hogy milyen ütemezésben lehet kihozni. Nincs kapkodás sem, szóval szerintem valamikor év vége felé jöhet ki az anyag.”

Két dalt, a Stand Upon The Mountaint és a Don’t Matter To Me-t a Skew Siskin tagságával rakott össze az anyagra Lemmy, és ezek biztosan fel is kerülnek majd az anyagra, de több is akad még természetesen. „Lemmy olyan 2003 körül kezdett el dolgozni a lemezén, de nem igazán tudta, mi kerülhetne fel rá, így megkérdezte, nem játszanék-e vele. Rá akarta szánni az időt a dologra, de teljesen másképp is kellett melóznia, mint a Motörheaddel, hiszen erre csak a szabadidejében kerülhetett sor. Lehetőséget biztosítottam neki, hogy amikor úgy adódik, dolgozhasson a stúdiómban, és lépésről lépésre raktuk össze a dalokat. Tíz nótát írtunk, amiknek elvileg már rég ki kellett volna jönniük, de amikor Lemmy megbetegedett, felfüggesztettük a melót. De a felvételek elkészültek.”

Lemmy korábban másokkal is dolgozott a projekten. „Szeretnék még felvenni egy számot Skinnel a Skunk Anansie-ből, mielőtt kiadom az albumot”, mondta egy 2013-as interjúban a szólólemezről. „Két dal készült a Reverend Horton Heattel, kettő a The Damneddel, egy Dave Grohllal és egy Joan Jett-tel. Most azon gondolkodunk, False Teeth For The Deaf lesz a címe. Egyetlen módon tudom jellemezni: simán csak nagyszerű rock’n’roll hallható rajta. Ebből van, ami bluesos, és van, ami nem. Nem Motörhead, de nyilván akadnak közös elemek.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.