Shock!

május 16.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még az év vége előtt visszatér Jeff Loomis

Augusztus végén stúdióba vonul Jeff Loomis, a Nevermore-t tavasszal otthagyó gitárzseni, hogy megkezdje második szólólemezének felvételeit. A 2008-as Zero Order Phase folytatásán a Soilwork dobosa, Dirk Verbeuren lesz az egyetlen stabil muzsikus Jeff mellett, de további vendégek felbukkanása is várható.

Loomis albumán a jelenlegi tervek szerint három-négy énekes dal lesz, vagyis az anyag gerincét instrumentális szerzemények képezik majd. A vokalisták személyéről egyelőre keveset tudni, de az a Christine Rhoades már biztosan köztük lesz, aki a Nevermore Dreaming Neon Blackjén is szerepelt annak idején. Jeff vendéggitárosokat is hívott, de nem tudni, pontosan kik szerepelnek majd a dalokban. Az szerencsére biztos, hogy semmi sem fog elveszni, ugyanis a teljes felvételt videóra rögzítik. A lemez megjelenése az év végén esedékes, ezt azonban Loomis részéről még megelőzi majd egy háromhetes gitárklinika Kínában.

Jeff és a dobos Van Williams idén áprilisban dobbantottak a Nevermore-ból. „Közös egyetértéssel úgy döntöttünk, hogy elhagyjuk a Nevermore sorait", írta akkori sajtónyilatkozatában a két zenész. „Elérkezett az idő ahhoz, hogy elinduljunk a saját utunkon. A belső küzdelmek és a zenekarban zajló viták miatt úgy éreztük, itt az ideje a továbblépésnek. Meg szeretnénk köszönni a rajongóknak a sok éve minket kísérő szeretetet, támogatást és lelkesedést. A döntés egyáltalán nem volt könnyű, de ezen a ponton muszáj volt meghoznunk. Talán egyszer, valahol, valamikor ismét találkozunk majd."

Loomis már az elődzenekar Sanctuary utolsó felállásában is együtt zenélt a Nevermore-t vezető Warrel Dane – Jim Sheppard tengellyel, vagyis a '90-es évek eleje óta közösen muzsikáltak.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.