Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

McKagan, McCready, Martin: új dal a Levee Walkers műhelyéből

Újabb single-t jelentet meg a Levee Walkers nevű új formáció, amelyben a Guns N' Roses basszusgitárosa, Duff McKagan, a Pearl Jam szólógitárosa, Mike McCready és Barrett Martin, a Screaming Trees dobosa egyesítette erőit. Az egyik szám meg is hallgatható.

1103leveewalkers

Duff McKagan, Mike McCready és Barrett Martin pár évvel ezelőtt már a Magyarországon is fellépett Walking Papersben is közösen játszott, igaz, a Pearl Jam gitárosa nem volt tagja a banda turnézó felállásának. Martin és McCready emellett a '90-es években a legendás Mad Seasonben zenélt együtt, és eleve régi seattle-i haverokról van szó. Vagyis a Levee Walkers tavalyi debütálásában és a Spotifyra kitett, a Killing Joke-os Jaz Coleman által felénekelt két dal létrejöttében semmi igazán meglepő nem volt. A csapat most két friss dallal jelentkezik: az All Things Fade Away és a Madness negyedik szereplője egy feltörekvő, ifjú seattle-i arc, Ayron Jones, aki annyira lenyűgözte Duffot, hogy szólócsapatával a Guns N’ Roses előtt is felléphetett szeptemberben Washington államban. Az All Things Fade Away meg is hallgatható. A keverést a nem kevésbé legendás Jack Endino végezte.

Mindez egyébként rímel arra a korábbi McCready-nyilatkozatra, amely alapján a zenekar nem hagyományos működést tervez. „A levee walkerek olyan kísértetek, amelyek rendszeresen megjelennek a gátak tetején az amerikai Délen, minden amerikai zene misztikus bölcsőjében. És akárcsak egy ilyen gáti szellem, úgy ez a zenekar is megjelenik, eltűnik, majd ismét felbukkan majd, ahogy éppen a zenei inspiráció diktálja számunkra”, nyilatkozta még tavaly a gitáros.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.