Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Marty Friedman is felbukkan az Orphaned Land gitáros szólólemezén

Első szólólemezén dolgozik Yossi Sassi, az izraeli progresszív metalos Orphaned Land alapító zenei agya és gitárosa. Egyelőre még nem tudni, pontosan mikorra várható az album, és milyen stílusú zenét rejt majd, az azonban már biztos, hogy több illusztris vendég is felbukkan rajta.

A gitáros első albuma félig instrumentális lesz, és senki se számítson tőle az anyazenekarhoz kapcsolódó utánérzésekre: Sassi szerint távolról sem az a célja, hogy létrehozzon egy kettes számú Orphaned Landet. Az albumon több híres vendég is szerepet vállalt, közülük eddig egyelőre a nemrég Budapesten is megfordult Marty Friedman neve ismeretes.

Ami az Orphaned Landet illeti, a banda The Road To OR-Shalem címmel október 24-én jelenteti meg első élő DVD-jét a Century Media gondozásában. A kiadvány a csapat tavaly decemberi Tel Avivban adott koncertjét örökíti meg, de a közel kétórás élő anyag mellé egy dokumentumfilmmel, interjúkkal, további élő bevágásokkal és klipekkel felturbózott bónuszlemez is kerül.

Még ennél is jobb hír azonban, hogy a zenekar december 7-én Budapesten, a Club 202-ben lép fel a Concerto szervezésében. Yossiék előtt az Arkan, a Myrath és az Artweg melegítik majd be a közönséget. A jegyek elővételben 3500, a koncert napján 4500 forintba kerülnek.

A zenekar legutóbb tavaly járt Budapesten az Amorphis vendégeként, akkori interjúnkért ide kattints.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.