Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Marilyn Manson: feldolgozás Johnny Depp-pel, fellépés a Rammsteinnel

Marilyn Manson és a filmsztár Johnny Depp közösen dolgozta fel Carly Simon klasszikus 1972-es You’re So Vain dalát az április 30-án megjelenő Born Villain lemezre. Manson március 22-én emellett a Rammsteinnel közösen is fellép majd egy díjkiosztó gálán.

Johnny Depp rockzenei kötődése sosem volt titok: Hollywood egyik legnagyobb sztárja legutóbb Alice Cooper egy speciális londoni klubbuliján bukkant fel, de Marilyn Mansonnal is régóta kapcsolatban áll. Többek között éppen ezért került be Manson The Nobodies című dala Depp 2001-es From Hell című, Hasfelmetsző Jackről szóló fimjébe. A You’re So Vain új verziójában Johnny szólózik és dobol, Manson pedig gitározik és énekel, és a feldolgozás bónuszként kerül majd fel a Born Villainre. A duó ugyanakkor videoklipet is tervez hozzá. Az új Manson album felvezetése kapcsán a frontember március 22-én este a Rammstein társaságában adja majd elő a klasszikus Beautiful People dalt a német Echo Awards díjkiosztó gálán, Berlinben.

„Az új albumban ott feszül mindaz az ambíció és elkötelezettség, ami a kezdeti időszakban is jellemzett”, mondja a lemezről Manson. „Abból a szempontból az első lemezre emlékeztet, hogy semmibe sem féltünk rajta belemenni. El kellett távolodnom a korábbi életstílusomtól, és frissen újrakezdeni a dolgokat. A lemez ugyanakkor nem hasonlít egyik korábbi anyaghoz sem, sokkal inkább azt a vonalat idézi, amiket még azelőtt hallgattam, hogy albumokat kezdtem volna gyártani: Killing Joke, Joy Division, Revolting Cocks, Bauhaus, Birthday Party… Nagyon ritmusközpontú és egyben bluesos is. Ez az első lemez, ahol például megismétlek verzéket, csak legközelebb más hangnemben éneklem a sorokat. Soha azelőtt nem kísérleteztem még ilyesmikkel, mert mindig kényszert éreztem arra, hogy sok szöveget írjak. És összességében talán ez lesz a leggrandiózusabb konceptalbumom eddig.”

A 2009-es The High End Of Low folytatásaként érkező Born Villaint az utolsó album előtt visszatért Twiggy Ramirez egy interjúban csak úgy jellemezte, mint a Mechanical Animals punkosabb verzióját kevésbé nagyzoló formában. Manson április 27-étől már az Egyesült Államokban turnézik új dobosával, Jason Sutterrel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Zsolt 2012-03-21 17:02
ők lesznek az Ollókezű Edward ikrek...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.