Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Márciusban érkezik az első Soundgarden koncertlemez

Március 22-én Live On I5 címmel jelenik meg a tavaly újjáalakult Soundgarden történetének első koncertlemeze, az anyag azonban nem a 2010-es fellépéseken került rögzítésre, hanem még 1996-ban, az utolsó soralbum, a Down On The Upside nyugati parti turnéja során.

„Mindig is szerettünk volna kiadni egy élő albumot, most végre elérkezett az idő, hogy szabadjára eresszük a dühöt!", áll a banda szűkszavú közleményében.

„Mikor összejövünk próbálni, teljesen természetes számunkra, hogy jammelünk és új dolgokat találunk ki, hiszen szoros kapcsolatban állunk egymással", nyilatkozta még tavaly év végén Kim Thayil gitáros a torontói CFNY-FM rádiónak. „Zenei és esetenként szövegi ötletek is előjönnek ilyenkor. Senki se vegye bejelentésnek, amit mondok, de elképzelhetetlen lenne számunkra, hogy ne ötleteljünk friss dolgokon, ha négyen együtt zenélni kezdünk. Nagyon úgy fest, hogy a jövőben előbb vagy utóbb a jammelésre kerül majd a hangsúly a próbálás helyett." Mindez azt jelenthetné, hogy ha minden összejön, akkor 2011-ben, teljes másfél évtizeddel a Down On The Upside után akár egy új Soundgarden lemez is a piacra kerülhet. Addig azonban be kell érnünk a Live On I5-val, amire az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Spoonman
02. Searching With My Good Eye Closed
03. Let Me Drown
04. Head Down
05. Outshined
06. Rusty Cage
07. Burden In My Hand
08. Helter Skelter
09. Boot Camp
10. Nothing To Say
11. Slaves And Bulldozers
12. Dusty
13. Fell On Black Days
14. Search And Destroy
15. Ty Cobb
16. Black Hole Sun
17. Jesus Christ Pose

A Soundgarden tavaly augusztusban egy exkluzív tavaszi seattle-i klubbulit követően a chicagói Lollapalooza fesztivál egyik napján koncertezett. Ezek voltak Chris Cornell, Kim Thayil, Ben Shepherd és Matt Cameron első fellépései a banda 1997-es feloszlását követően. A '90-es évek egyik legfontosabb amerikai rockbandája emellett az ősszel megjelent Telephantasm válogatásalbummal is megünnepelte újjáéledését, az ezen szereplő, még 1991-ben rögzített és eddig kiadatlan Black Rain dallal pedig gyorsan be is gyűjtöttek egy Grammy-jelölést a legjobb hard rock előadás kategóriájában. A Soundgarden legendája tehát ma is él, amit ékesen igazol, hogy a kollekció már megjelenésének hetében majdnem 20 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban.

A banda újjáalakulásához az ilyenkor szokásos esetek 99 százalékával ellentétben nem kellett félretenni évtizedes gyűlölködéseket, nem kellett felülemelkedni sajtóbeli mocskolódásokon, a Soundgarden ugyanis teljes egyetértésben, barátilag fejezte be ténykedését, miután úgy érezték, nincs több mondanivalójuk együtt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.