Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Már nem vagyunk túl messze valamiféle kreatív forradalomtól”

Slash szerint ugyan nem a rockzenének kedveznek a mai trendek, de a műfaj él és virul. A Guns N’ Roses egykori gitárosa sokakkal ellentétben úgy látja: nem a totális kiüresedés felé haladunk, hanem hamarosan jönnie kell valami újnak.

„Nem hinném, hogy a rock’n’roll valaha is meghalna, számomra ugyanis sokkal inkább egy hozzáállást jelent mindez”, mondta Slash a héten Larry King tévéműsorában. „Azt lehet megfigyelni, hogy a mai populáris zenékből egyszerűen hiányzik egy csomó minden abból, ami nagyszerűvé teszi a rock’n’rollt. Szerintem rengeteg kölyök alapít ma is zenekart, miközben a zenebizniszben ma már a lábadat sem tudod felemelni, ha rock’n’rollt játszol: ehhez a Top 40-es slágereket kell nyomnod, és az első kislemezeddel be kell robbannod, vagy különben egyszerűen semmiféle hátteret nem biztosítanak számodra a további karrieredhez. Mi viszont turnézunk, a rajongók pedig ugyanúgy ott vannak, és ugyanúgy megvadulnak, mint régen. Úgy gondolom, már nem vagyunk túl messze valamiféle kreatív forradalomtól…”

Slashtől ugyan a tavalyi Rock And Roll Hall Of Fame beiktatás megelőző cirkusz óta már nem nagyon lehet megkérdezni, összeáll-e valaha is a klasszikus Guns N’ Roses, de Larry King kedvéért természetesen kivételt tett, és – ahogy korábban sem – elvben most sem zárkózott el semmitől. „Ez a 64 ezer dolláros kérdés… Egyikünk sem kereste meg a többieket eddig azzal, hogy meg szeretné csinálni. De nem akarok pesszimistának tűnni, és azt mondani, hogy nem, soha nem fog megtörténni, főleg, hogy nem őrizgetek magamban sérelmeket. Viszont nem olyasmiről van szó, amin egyáltalán gondolkodnánk. Ha egy nap megtörténik, megtörténik. De ha nem, akkor sem hinném, hogy bármelyikünknek is álmatlan éjszakái támadnának emiatt…” Slash korábban úgy fogalmazott, hogy a Rock And Roll Hall Of Fame-eset után ő is lezárta magában a sztorit, és a szervezők is kezdenek letenni arról, hogy valaha is sikerülhet összetrombitálni a klasszikus Guns N’ Rosest.

A gitáros ma sem bánja, hogy 1996-ban kilépett a Gunsból – sőt, épp ellenkezőleg. „Egyszerűen arról volt szó, hogy Axl átvette az irányítást, és a saját vezetésével, az általa elképzelt irány felé elindulva, gyakorlatilag újjáalakította a zenekart. Én pedig úgy döntöttem, nem csatlakozom ehhez a leosztáshoz. Ez tényleg ennyire egyszerű. Mint ahogy az is, hogy soha nem bántam meg ezt a döntésemet – ami történt, megtörtént. Nehéz döntés volt, de talán a legokosabb, amit valaha hoztam.”

 

Hozzászólások 

 
#1 kmaker 2013-10-29 11:42
Slash marha jó szólóban, Axl meg a legutóbbi gnr lemezzel nálam egy kicsit elásta magát.
Szerintem amúgy tárgytalan az egész klasszikus gnr felállás, meg felesleges is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.