Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már most rengeteg pénzt termelt a KISS utolsó turnéja

Brutális siker a KISS utolsó turnéja. A zenekar már az első észak-amerikai körben több mint félmillió embernek játszott a koncerteken.

1103kiss

58,7 millió dollárt kasszírozott a KISS End Of The Road búcsúturnéjának első üteme Észak-Amerikában a Billboard szerint. Gene Simmons, Paul Stanley, Tommy Thayer és Eric Singer összesen több mint 518 ezer jegyet adott el a negyvenkét bulira január 31. és április 13. között. A turné minden szinten hatalmas siker: a legtöbb koncert teltházas volt, hét buli kivételével minden állomásra legalább tízezer jegyet adtak el, és öt fellépést leszámítva mindegyik minimum egymillió dollárt termelt a kasszáknál. A csúcspont természetesen hazai pályán, New Yorkban következett be, ahol 13.359 ember előtt léptek színpadra a Madison Square Gardenben, és 1,947 millió dollárt söpörtek be.

E számok alapján nyugodtan megkockáztathatjuk: az End Of The Road simán ott lesz az utóbbi évek legsikeresebb rockturnéi között, főleg, hogy a búcsúkör legalább három évet vesz majd igénybe. Az első európai állomás Lipcsében lesz május 27-én, és július 16-án zárul a kör Glasgow-ban. Hozzánk legközelebb május 29-én, a bécsi Stadthallében lehet megnézni a zenekart, akik hangsúlyozzák: ugyan a turné még évekig tarthat, egy várost csak egyszer érintenek a menet során. A csapatot tavaly nyáron mi is láttuk Madridban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.