Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már melegítenek a thrash orgiára

A Grip Inc.-ből ismert Jason VieBrooks basszusgitáros játszik majd a Heathenben a március 11-ei, Overkill-lel és Destructionnel közös budapesti koncerten, miután Jon Torres egészségügyi okok miatt kihagyni kényszerül a San Francisco-i thrash/power banda aktuális fellépéseit. VieBrooks korábban már játszott a képen is látható Lee Altus gitárguru zenekarában.

A banda tagjai VieBrooks mellett jelenleg Lee Altus és Kragen Lum gitárosok, David White énekes és Darren Minter dobos. A Heathen új felállása február 4-én debütál a San Francisco-i Madhouse-ban, majd egy hónappal később egész pályafutásuk egyik legkomolyabb európai turnéjára indulnak az Overkill és a Destruction vendégeként. A nagy triász március 11-én éri el Budapestet, ahol a Petőfi Csarnokban lépnek majd fel.

A Heathen 1984-ben alakult a Bay Areában Lee Altus és a dobos Carl Sacco jóvoltából. A klubozós kezdeti időszakot követően a thrash mozgalom második nagy hullámával törtek a felszínre, párhuzamosan a Testamenttel és a Death Angellel. Első albumuk 1987-ben jelent meg Breaking The Silence címmel, de a rossz szerződéseknek és az állandó tagcseréknek köszönhetően nem tudták kihasználni a kedvező környezetet: a Sweet Set Me Free-jének feldolgozása ugyan néha még az MTV-n is lement, de végül csupán underground kedvencek maradtak. A zenekarban a következő években követhetetlen vándorlás zajlott, a mikrofonnál például a lemezt feléneklő Dave Godfrey után még az Exodus legendás első énekese, a néhai Paul Baloff, valamint a Metal Church-ben ismertté vált, azóta szintén elhunyt David Wayne is megfordultak. A második album csak jelentős késéssel, 1991-ben jelenhetett meg Victims Of Deception címmel: ezen a mostani felállásból már David White énekes és Darren Minter dobos is szerepelt a főnök Altus mellett. Ekkor azonban már nem indultak túl jó esélyekkel, és akármilyen erősre is sikeredett az anyag, a grunge robbanás sok más metal bandával együtt a Heathent is elsöpörte. Altus ezután sokáig a Die Kruppsban gitározott, majd 2002-ben újjáalakította a zenekart. Ezután azonban az lassította a munkát, hogy Lee került az Exodusban Rick Hunolt megüresedett helyére, és máig is ez a főállása.

A harmadik Heathen lemez végül tavaly jelent meg Evolution Of Chaos címmel, és márciusban a zenekar végre Magyarországra is eljut. A koncertre elővételben 5900, a buli napján 6900 forintba kerülnek a belépők. További részletek a Concerto honlapján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.