Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már Andreas Kisser sem zárja ki a Sepultura reuniont

Habár hivatalos nyilatkozataiban eddig mereven elzárkózott a dologtól, a brazil Novo Metalnak adott friss interjújában már Andreas Kisser sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy valamikor ismét összeálljon a Sepultura klasszikus felállása, mely 1997-ben robbant szét. Mivel Max Cavalera az utóbbi hetekben szinte csak erről beszél, lassan megkockáztathatjuk: nem zörög a haraszt…

„A dolog nem lehetetlen, de nem csinálhatunk valamit csak azért, hogy megcsináljuk. Előbb újra fel kellene építenünk önmagunkat és a barátságot is köztünk”, válaszolta Kisser a klasszikus felállás újjáalakulásáról feltett kérdésre. „Max rengeteget beszélt a reunionről az utóbbi idők interjúiban, talán azért, mert a mostani zenekarai, a Cavalera Conspiracy és a Soulfly nem olyan jók, mint a Sepultura. De ha sor kerül az újjáalakulásra, annak tisztességesen kell megtörténnie. Az idő majd eldönti, lesz-e ilyesmi vagy sem.”

„Állandóan mindenki a reunionről kérdez. Számtalanszor elmondtam már korábban, hogy szeretném, ha megtörténne, de nem arról van szó, hogy muszáj lenne megcsinálnom", szögezte le december végén a MetalSickness.comnak adott interjújában Max Cavalera. „A Cavalera Conspiracy és a Soulfly egyaránt remekül teljesítenek, tehát magam miatt biztosan nincs feltétlenül szükségem Sepultura újjáalakulásra. A rajongók miatt viszont szeretném megcsinálni, mert nagyon vágynak rá, és állandóan erről faggatnak. De azt hiszem, igazából Paulo az, akit igazából faggatniuk kellene, mert ő mondja állandóan mindenkinek azt, hogy a dolog nem fog megtörténni."

Max ismét megismételte azt az állítását, amit a jelenlegi Sepultura többször is határozottan cáfolt, jelesül, hogy Paulo XistoPinto Jr. basszusgitáros kivételével már a klasszikus tagság minden tagja rábólintott az újjáalakulásra, így Igor Cavalera dobos és Andreas Kisser gitáros is. „Igor benne van, aztán beszéltem Andreasszal, aki szintén pozitívan állt hozzá, és azt mondta, csináljuk meg. És ezen a ponton vált problémává Paulo. Ez kissé nevetséges, mert... Érted, abban a bandában jelenleg senki sem eredeti tag. A zenekart én alapítottam, én neveztem el, én kezdtem el az egészet, amikor még suliba jártunk Igorral. És a mostani arcok közül akkor még senki sem volt a képben. Ezek után elég furcsa, hogy úgy viselik a nevet, mintha mindig is az övék lett volna, és úgy viselkednek, mintha az ő bandájukról lenne szó. Pedig nem ez az ábra, a Sepultura az elején Igor és az én csapatom volt."

Max az utóbbi hetekben valóságos offenzívát indított régi társai ellen a sajtóban, többek között azt is kifejtve, hogy Paulo Jr. egészen az 1996-os Rootsig egyetlen Sepultura albumon sem játszott. A jelenleg Roy Z producerrel demózó Sepultura mostani felállása a lehető leghatározottabban visszautasította kijelentéseit, de azoknak a pletykáknak még így sem tudnak gátat vetni, melyek szerint a szeptemberi Rock In Rio fesztiválon talán mégis sor kerülhet a nagy összeborulásra. Mindez még csak nem is feltétlenül jelentené a mostani Sepultura felállás végét, hiszen Max a Shock!-nak adott interjújában a legutóbbi budapesti Soulfly buli előtt például azt mondta, hogy alapvetően olyan reunion turnéban gondolkodik, amiben mindenki részt vesz, aki csak valaha is tagja volt a csapatnak.

Az új Sepultura album a Nuclear Blast gondozásában jelenik majd meg, a zenekar pedig Észak-Amerikában turnézik áprilisban és májusban. A Cavalera Conspiracy kettes anyaga, az igen zúzósnak ígért Blunt Force Trauma márciusban jön ki a Roadrunnernél.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.