Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Manowar: újrajátsszák a Sign Of The Hammert, friss album csak 2025-ben várható

Csak 2025-ben várható a Manowar új nagylemeze, ám a csapat máris bejelentett egy grandiózus turnét a jövő utáni évre. Emellett jövőre újraveszik az 1984-es Sign Of The Hammer albumot is.

1229manowar

The Blood Of Our Enemies címen fut a Manowar következő európai turnéja, amely 2025. február 7-én startol Ludwigsburgban. Ugyan egyelőre egyetlen luxemburgi állomást leszámítva kizárólag német dátumokat jelentettek be március elejével bezárólag, de további koncertek is várhatók. A körút érdekességét a műsor jelenti majd: a kötelező greatest hits program mellett a Manowar a negyvenéves jubileum alkalmából váltva játssza majd a fellépéseken két 1984-es klasszikus albuma, a Hail To England és a Sign Of The Hammer teljes anyagát. A Sign Of The Hammer emellett jövőre megkapja ugyanazt az újrajátszós átgenerálozást, amit a Battle Hymnsszel és a Kings Of Metallal már abszolvált a csapat néhány évvel ezelőtt.

Ha mindez nem lenne elég, természetesen egy új sorlemez is várható tőlük – ám csupán 2025-ben. Utóbbinak bőven itt az ideje, hiszen ilyennel a 2012-es The Lord Of Steel óta nem rukkoltak elő. Egy friss EP ugyan kijött tőlük tavaly nyáron The Revenge Of Odysseus (Highlights) címmel, amely az eredeti tervek szerint amolyan ízelítő lett volna a készülő új albumról, folytatásáról, a tervek azonban módosultak. „A megjelent zene csak egy hatalmas, grandiózus, még a The Triumph Of Steelnél is nagyobb szabású munka apró részlete volt, amolyan étvágygerjesztő – mondta a Rock Antenne-nek Joey DeMaio basszer. – Ezt sokan nem értették, és azt kérdezték: mi ez a szar? Komolyzene, narrációk... De a zenét úgy komponáltuk, mint annak idején Wagner, és csak megadta az alaphangulatot a jövőre nézve, a nagyszabású munkát illetően, amit tényleg amolyan remekműnek szántunk. Szóval sokan félreértették. Miközben azonban ezt a nagyszabású eposzt tervezgettük Odüsszeuszról, az Odüsszeuszként a narrációért felelős úriember elhunyt. Vagyis most nem tiszteleghetünk előtte ezzel a nagy művel, mivel meghalt, nem fogja tudni élőben előadni velünk. Ezért aztán összetömörítjük a dolgot, és természetesen fejet hajtunk vele a nagy görög történet és Kosztasz Kazakosz, a legnagyobb görög színész élete előtt is. Vagyis a történtek miatt sebességet kellett váltanunk, és most olyan dalokon dolgozunk, amilyeneket a rajongók alapesetben is várnának tőlünk. Nagyszabású, epikus, hosszú, három- vagy négyórás darabok helyett olyan dalokat írunk, amilyenekre szerintem az emberek számítanak a Manowartól: ütős témákat, amik leégetik a szőrt a golyóidról."

A jelenlegi felállásban Eric Adams énekes és DeMaio társai Michael Angelo Batio gitáros és Dave Chedrick dobos.

 

Hozzászólások 

 
#9 Claudius Oltarimanus 2023-10-17 16:20
Manowart még nem használtam szőrtelenítésre , kösz a tippet! :-)
Idézet
 
 
#8 kiss gabor 2023-10-16 17:57
Idézet - Bogáti Péter:
Idézet - Brüsszel üzenete:
Ehhez kellene Ross the Boss és Scott Columbus is, utóbbi nyilván nem lehetséges, de Ross helyett ez a gitárbűvész...

Miért ne lenne lehetséges?Egy lemezen nem játszott Scott Colombus, mindenhol dob kompjuter van helyette.

En ugy tudtam, hogy a Fighting-tol kezdve volt dobgép helyette. Igy utolag mar vicces, hogy a Hammer-ben a Louder Than Hell idejen volt egy 'salyat szavaikka'l jellegu cikk, ahol bemutattak a lemez dalait. DeMaio szektavezeto ur kulon ki is fejtette, hogy Scott fantasztikus dobolasa nelkul nem lenne ilyen dinamikaja a daloknak, stb....Kepzelem hogy nezett ez ki a studioban..."Scott, potyogd mar be a masinaba, hogy: taka-csuka-taka-csuka-taka-csuka....Ez az, errol van szo, te vagy a legjobb!"
Idézet
 
 
#7 Bogáti Péter 2023-10-16 16:35
Idézet - Brüsszel üzenete:
Ehhez kellene Ross the Boss és Scott Columbus is, utóbbi nyilván nem lehetséges, de Ross helyett ez a gitárbűvész...

Miért ne lenne lehetséges?Egy lemezen nem játszott Scott Colombus, mindenhol dob kompjuter van helyette.
Idézet
 
 
#6 Brüsszel üzenete 2023-10-16 15:50
Ehhez kellene Ross the Boss és Scott Columbus is, utóbbi nyilván nem lehetséges, de Ross helyett ez a gitárbűvész...
Idézet
 
 
#5 Csiba 2023-10-16 12:06
Hová minek,kinek??! Tiszta pótcselekvés ez a zenekar! Kb.94öta nincs egy normális valamire való számuk,kiöreged ett nagypapi zenekar már! Nosztalgia vonat ez is!
Idézet
 
 
#4 abigél 2023-10-16 12:04
Na, pont már csak ez hiányzott. Önmaguk paródiája már ez a zenekar :) Mikor oszlanak már fel végre.?
Idézet
 
 
#3 Asidotus 2023-10-16 10:15
A két, 1984-es lemez, a Hail to England és a Sign of the Hammer kiválóan mutatják, hogy miért van annyi fanatikusa a bandának, azok a lemezek a műfaj legjobbjai.
Idézet
 
 
#2 Gábor 2023-10-16 09:46
ManoWa(gne)r...

Szóval a narrátor halála miatt kukázták a grandiózus cuccot (cseppet sem a rajongók elvárásai, negatív reakciói miatt)... :)

A Sign-ból inkább remaster kéne, a 2-3. lemezt elég faszántosan sikerült feljavítani...
Idézet
 
 
#1 kiss gabor 2023-10-16 08:36
Ujravett Sign Of The Hammer.....Furan zizego basszussal, dobgeppel, kopott hangu Eric Adams-el, lelektelen filleres sufnihangzassal . Vagyis az ujkori Manowar sztenderd szerint. Jo lesz az. Alig varom hogy rakolthessem a nehezen megkeresett penzemet. Biztos nincsenek naluk az eredei lemez jogai, de majd iigy ujra tejelni fognak a regi dalok. Ahogy a mellekelt kep is mutatja, ezert bizony nem jar az okolpacsi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.