Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mangini Portnoy visszatéréséről: „Született egy döntés, én pedig megértettem”

Nem ágállt Mike Portnoy visszahozatala ellen Mike Mangini, aki saját bevallása szerint megértette: a döntés nem ellene irányul, egyszerűen csak visszatér egy alapember a korábbi zenekarába.

dream_theater_k2022_03

Harag vagy sértettség nélkül fogadta a Dream Theater visszarendeződését és Mike Portnoy visszatérését Mike Mangini, aki tizenhárom évet töltött a New York-i progresszív metálosoknál. „Született egy döntés, én pedig megértettem – szögezte le a téma kapcsán a The Mistress Carrie Podcastben Mike Mangini. – Ennyi az egész. Amikor közölték velem a döntést, egyből megértettem, és megpróbáltam velük is tudatni: tisztában vagyok vele, hogy zenei kérdésről van szó. Akárhogy is, tényleg ennyire egyszerű ez az egész. Őszintén mondom: annyi volt a reakcióm, hogy oké, elfogadom. Egyből láttam a dolog értelmét… Úgy fogtam fel: visszatér egy zenekarba az eredeti tag, értem, ez van. És tényleg ez van. Szó szerint ennyi volt az egész.”

Mike a Trunk Nation With Eddie Trunkban is beszélt a történtekről. „A lényeg tényleg annyi, hogy könnyen felfogtam a helyzetet. Utána pedig, miután kiderült a dolog és valósággá vált, onnantól rengeteg dolgom lett, és egyből úgy voltam vele: oké, akkor most be kell fejeznem ezeket a videókat.″ Trunk megjegyzésére, miszerint az egész tagcsere az efféle helyzetben elképzelhető lehető legjobb körülmények között zajlott le, Mangini helyeselt. „Valóban így van. Szerintem most mindenki a helyén van. Mindenkinek megvan a dolga, a maga helye, megvannak az emberek, akikkel találkoznia kell, megvannak a céljai, a szerepe és a feladata, és kész. Gondolj bele, mennyire szerencsés vagyok, hogy részese lehettem ennek a történetnek, és megtörténhettek velem ezek a csodás dolgok? Egyértelműen pozitív a helyzet. Sok mindent elértem a pályafutásom során, és persze sokat küzdöttem, más dolgok pedig nem sikerültek. De boldog vagyok, hogy a szüleim, akik már a kilencvenes éveikben járnak, megérhették ezt. És most nem elsősorban a karrieremmel kapcsolatos ügyekről beszélek, hanem arra, ahogy az emberekhez állok, és ahogy mások állnak hozzám. Pontosan ezt kívánom a gyermekeimnek is."

Mangini következő munkája karrierje első szólólemeze, amelyet Tony Dickinson basszerrel, Ivan Keller gitárossal és Jen Majura énekessel rögzített, a gitárszólókat pedig Gus G. játssza. Az Invisible Signs november 10-én jelenik meg.

mikemangini_cA lemez dallistája az alábbi lesz:

01. Freak Of Nature
02. Invisible Signs
03. Habit To Change
04. Not Drowning
05. Deep Inside
06. Saying Sorry
07. So Alive
08. Glamorous Shades
09. It's Noise
10. Let Me Shine
11. Seek And Find
12. Black Box

Két szám máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#5 DreamArpi 2023-11-03 21:23
30 éve a kedvenceim
Portnoy volt az abszolút kedvencem,de Magnini is egy isten szerintem
További sikereket kívánok neki
Idézet
 
 
#4 kamikaze 2023-11-03 11:34
Teljesen korrekt, amit mond, és ha így is gondolja, az abszolút pozitív. A lényeg a szövegben: Szerintem most mindenki a helyén van. Ez persze főleg Portnoyra igaz, a ,,tékozló srác" 13 év után hazatért. Ugyanakkor Mangininek is jó ajánlólevél a DT-ben eltöltött idő, kapkodni fognak érte, szinte akárhova elmehet ezután. Jó munkát végzett, lényegében megbicsaklás nélkül ment vele tovább a zenekar. A lemezek minősége nem rajta állt, hanem a Petrucci-Rudess szerzőpároson. Ha ők jó passzban vannak, megvan az ihlet, akkor jól fut a szekér. A többieknek inkább már ,,csak" a színező szerep jut. Nem tudom, hogy mi lehetett a végső indok, talán az, hogy nem tudtak előbbre lépni egy (képzeletbeli) pozíción, amit korábban elképzeltek maguknak. Talán Petrucci kiválóan sikerült szólólemeze adta meg a végső lökést. Mindenesetre drukkolok Mangininek, hogy sikeres legyen, mert ő is megérdemli. Ez a bemutatott két dal mindenesetre jó. Ha végig ilyen a lemez, az erős kezdés lesz.

(Arra azért kíváncsi lennék a szerkesztőktől, hogy sikerült-e Portnoyt meginterjúvolni a The Winery Dogs koncert előtt vagy után, és persze főleg erről a témáról, mert nagyon adja magát a kérdés. Bár elképzelhető, hogy e tárgyban nem nyilatkozik, vagy majd csak később, és (mindenféle bántás nélkül) nemzetközileg jegyzett orgánumnak.).
Idézet
 
 
#3 hároméves férfi 2023-11-03 11:09
Érdekes, hogy a nyilatkozata is pont ugyanolyan, mint a játéka: semleges, érzelem nélküli, tényszerű.
Idézet
 
 
#2 Eugen 2023-11-03 10:15
Én biztos nem fogalmaztam volna ilyen szépen.
Idézet
 
 
#1 nikfisz 2023-11-03 09:50
Marketing szempontból a legjobb idözítés a lemez kiadása. Később érdektelenebb lett volna.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.