Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Man On The Run: új album Európa legnagyobb grunge-bandájától

0906bushOktóber 21-én új lemezzel jelentkezik a brit Bush, a valaha létezett legsikeresebb nem-amerikai grunge/alternatív hard rock-zenekar. A lemez címe Man On The Run lesz, és egy kisebb kiadónál, a Zuma Rock Recordsnál jön ki.

Dave Grohl kaliforniai Studio 606 létesítményében készítette el új nagylemezét a brit Bush, Európa valaha létezett legsikeresebb grunge-csapata, akik három évvel ezelőtt tértek vissza teljes fordulatszámon a The Sea Of Memories című lemezzel. Gavin Rossdale énekes/gitáros, Chris Traynor gitáros, Corey Britz basszer és Robin Goodridge dobos új albumának címe végül Man On The Run lett. A producer Nick Raskulinecz (Rush, Queens Of The Stone Age stb.) volt.

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

0906bushc01. Just Like My Other Sins
02. Man On The Run
03. The Only Way Out
04. The Gift
05. This House Is On Fire
06. Loneliness Is A Killer
07. Bodies In Motion
08. Broken In Paradise
09. Surrender
10. Dangerous Love
11. Eye Of The Storm

A Bush először 1992-től 2002-ig volt aktív, és az 1994-es Sixteen Stone debüttel hatalmas sikert arattak az Egyesült Államokban. A Gavin Rossdale énekes/gitáros vezette csapat a Def Leppard óta létezett legsikeresebb brit banda lett az Egyesült Államokban: az album több mint 6 millió példányban kelt el az amerikaiaknál. A következő, 1997-es Razorblade Suitcase a Billboard-lista első helyén nyitott, és egyike volt az utolsó igazán bombasikert arató grunge-os hangzású lemezeknek. A zenekar ezután elektronikusabb vonalra evezett az 1999-es The Science Of Thingsen, ami már nem tudta hozni elődei formáját, így a 2001-es Golden State-en visszakanyarodtak a korábbi vonalhoz. Ez az anyag már nem talált különösebb visszhangra, így Rossdale nem sokkal később feloszlatta a csapatot, és először egy Institute nevű bandában, majd szólóban zenélt. A Bush-sal egészen 2010-ig nem is jöttek össze újra, és ugyan a The Sea Of Memories nem perzselte fel a világot, a turnékon a zenekar ismét komoly tömegeket mozgatott meg a tengerentúlon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.