Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Magyar énekes is szerepet kap Arjen Lucassen színpadi művében

0713szaalSokan mondták már, hogy az Ayreon művei színpadra kívánkoznak, és most végre az ő imáik is meghallgattattak: Arjen Lucassen jövőre színpadra viszi a 2004-es The Human Equationt. Még ennél is nagyobb örömhír azonban, hogy a megvalósításban a The Dethronersből ismert Szabó Ágoston is részt vesz.

2004-ben jelent meg az Ayreon The Human Equation albuma, amelyet a tábor egy része a mai napig Arjen Lucassen legjobb munkájának tart, azzal azonban ettől függetlenül sem nagyon lehet vitatkozni, hogy felépítését, sztoriját tekintve ez áll a legközelebb mind közül egy klasszikus rock/metal operához. Bizonyára érzi ezt maga a mester is, mert jövőre – a jelenlegi tervek szerint mindössze három hollandiai előadás erejéig – színpadra is állítja a művet. Mindez természetesen elég komoly előkészületeket kíván meg, így a próbák már mostanában elkezdődnek.

0713szaA vállalkozásnak a The Dethronersből ismert Szabó Ágoston személyében magyar résztvevője is van, aki a Facebookon értesült a darabról. „Követem az Ayreont, aztán egyszer csak felbukkant a falon, hogy lesz Arjennek ez a színházas projektje", mondta Ágoston a Shock!-nak. „Aztán ahogy kutakodtam a honlapon, hogy miként lehet jegyet venni, olvastam, hogy lehet szerepelni is. Kicsit úgy adtam le a jelentkezést, mint ahogy Mr. Spiggott jelentkezett Tarzan szerepére, de aztán csak behívtak! A meghallgatásra két rövid, többszólamos vokálrészletet kellett bevágni az albumról: sávonként megkaptuk a kottát a szólamokról, és mindenki begyakorolta a nemének, hangfekvésének legjobban megfelelőt."

A szereplés sikeres volt, így Ágoston számos társával egyetemben színpadra állhat majd a darabban. Ezt azonban még havi egy próba előzi meg a következő egy évben a hollandiai Dordrechtben. „Még nem tudom, pontosan mennyi szerepet kap a kórus. Alapvetően, gondolom, a vokálokat kell majd letolni, amiből nincs kevés a lemezen. De az is elhangzott már, hogy ez egy színházi átirat lesz, nem egy az egyben a lemez hanganyaga. Ismerve a szerző úr profizmusát, látatlanban lefogadom, hogy ettől csak jobb lesz élőben a cucc..."

A darab további szereposztása még nem végleges, de a lemezen is főszereplő James LaBrie, illetve Devon „Buddy Lackey" Graves már biztosan ott áll majd a színpadon. Amennyiben további érdekes részletek derülnek ki a következő időszakban a próbákról, azon leszünk, hogy újabb információkkal szolgáljunk a projektről és persze Szabó Ágoston szerepléséről.

 

Hozzászólások 

 
#5 balage 2014-09-04 19:22
fuu alig varom hogy hallhassam, ez nagynak igerkezik !
Idézet
 
 
+24 #4 Káel Lászlóné 2014-07-21 07:05
Gratulálok Szabó Ágostonnak ö ugyan is az unokám
Idézet
 
 
#3 keviny 2014-07-14 10:44
De király! Gigratula, Geitenbeffnek! :)
Idézet
 
 
+1 #2 topferi 2014-07-14 06:42
Tényleg zseniális album, de ugyanaz a betegsége, mint Ayreon összes többi lemezének is. Túl steril a hangzása és ami számomra megöli a libabőrt: a kórus effekt az énekeken. Tényleg fantasztikus hangokat szedett össze a lemezre, mi a fenének kellett kórus hatással hazavágni az éneküket?! Nem arra gondolok, amikor többen énekelnek egyszerre, hanem amikor 1-1 érzelem kórusban szól saját magával. De örülnék egy remasternek enélkül és kicsit melegebb, természetesebb dobhangzással, előbb sounddal...
Idézet
 
 
+7 #1 Wendiii 2014-07-13 15:49
Sok sikert neki, nagy feladat, az biztos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.