Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mad Season: három Lanegan-féle bónusszal jön az Above díszkiadása

Április 1-jén speciális deluxe kiadásban kerül a boltokba a Mad Season klasszikus első és egyetlen lemeze, az 1995-ös Above. A Pearl Jam gitáros Mike McCready és a néhai Alice In Chains frontember, Layne Staley nevével fémjelzett zenekar maradványa néhány igazi kuriózummal is szolgál majd.

Az Above újrakiadást a Sony archív anyagokat gondozó részlege, a Legacy Recordings hozza ki két CD-n és egy DVD-n. A teljes első album mellett a kiadvány igazi érdekessége természetesen a számos extra felvétel, ezek közül is elsősorban azok a korabeli befejezetlen darabok, amiket annak idején még a soha el nem készült második albumhoz írt a zenekar, most pedig új szövegekkel és énektémákkal fejezték be, méghozzá Mark Lanegannel a mikrofonnál.

A dallista az alábbi:

01. Wake Up
02. X-Ray Mind
03. River of Deceit
04. I'm Above
05. Artificial Red
06. Lifeless Dead
07. I Don't Know Anything
08. Long Gone Day
09. November Hotel
10. All Alone
11. Interlude (kiadatlan korabeli dal)
12. Locomotive (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
13. Black Book Of Fear (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
14. Slip Away (eddig ismeretlen dal Mark Lanegannel)
15. I Don't Wanna Be A Soldier (remix)

A második CD-re és a DVD-re a zenekar fennállásának utolsó koncertje kerül fel Live At The Moore címmel, amit 1995. április 29-én adtak egy seattle-i klubban. A sima CD-s és digitális változat április 1-jén kerül a boltokba, de április 20-ára, az idei Record Store Dayre egy kétlemezes bakelit verziót is kihoznak. Az iTunes-on a videóanyag külön is megvásárolható lesz.

A Mad Seasont Mike és Layne mellett Barrett Martin dobos és John Baker Saunders basszusgitáros alkották, egyetlen lemezük, az Above 1995 tavaszán jött ki, és habár turné vagy különösebb felhajtás nem kísérte, végül aranylemez lett az Egyesült Államokban a River Of Deceit és az I Don't Know Anything dalok sikere után. A csapat hivatalosan 1999-ben fejezte be ténykedését, miután Saunders herointúladagolás következtében elhunyt. Layne tíz évvel ezelőtt, 2002-ben követte őt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Zsolti 2014-04-16 12:43
Az Above az egyik kedvenc lemezem. Most a koncertfelvétel t hallgatom, az eredeti album számsorrendjéve l. Jobban üt, mint a stúdiófelvétel. Döbbenet erővel énekli Layne a dalokat, stúdióminőségbe n, sőt.

Ez a lemez mikor lesz a Klasszikushockb an?
A 2015. március 14 jó tipp? :))
Idézet
 
 
+5 #3 rockersoul 2013-01-18 01:08
Várható volt ennek a klasszikusnak az újrakiadása, ha már befejezik/ték Lanegan-el a befejezetlen számokat. Ha dvd-t is adnak mellé az meg hiánypótló dolog lesz, ha csak vhs-en jött ki anno a koncert, az is kinek van már meg..olyan ritkaság, hogy nagyítóval kell keresni,,,bár a torrentek világában semmi sem lehetetlen :P
kíváncsi leszek én is a leporolt régi/új számokra.

Nem szoktam nagyon lemezeket venni, de pl az Above-ot pont tavaly vettem meg. Szeretem azt a lemezt, minden fájdalmával együtt, még ha magával is ránt, akkor is jó hallgatni és felfedezek benne mindig valamit.
Idézet
 
 
+10 #2 Mr:Bronson 2013-01-08 18:25
Pénz lehúzás?!Butaság.Nagyon kíváncsi vagyok az 'új' dalokra,Mark Lanegennél jobb embert pedig nem találhattak volna a posztra!Barett Martin és McCready pedig azóta sem a babérjaikon ültek alig várva hogy újabb bőrt húzzanak le a Mad Seasonról...azóta sem ebből az anyagból 'éltek',a koncert pedig tudtommal csak VHS-en jött ki eddig,úgyhogy igazi kuriózum lesz modern minőségben megnézni azt a fantasztikus koncertet!Erőse n várós.
Idézet
 
 
-7 #1 norbonc 2013-01-08 09:45
Kib...ott pénz lehúzás.
Az album úgy alap,ahogy van...de húzzunk le róla még egy bőrt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.