Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Machine Head: most akkor epikus és bombasztikus, vagy spontán és rockos?

1003mhKezdenek kissé ellentmondásosnak tűnni Robb Flynn nyilatkozatai a Machine Head következő nagylemezéről: miközben legutóbb vonósokról, billentyűkről és Queent idéző bombasztról beszélt, most ismét előtérbe került a spontaneitás és az élő érzés. Vagy mindez egyszerre értendő?

„Ez egy nagyon súlyos lemez, amelynek egy részében ugyan ott rejlik egy igen komoly sötét és gonosz hangulat, de mégis úgy érzem, hogy több benne a rockosság”, összegezte Flynn a brit Metal Hammernek, mit kell tudni az év utolsó hónapjaiban várható új lemezről. „Néha elég pőre, ami bejön nekem. És áthatja egyfajta spontán és gyors felfogásmód is, ami az aktuális demóktól kezdve jellemző volt most ránk. Megpróbáltuk ezt a spontaneitást a lemezre is átmenteni. Egy ponton elkezdtük agyonanalizálni a számokat, és rengeteg időt töltöttünk a témákkal, aztán visszhallgattuk az eredményt, és azt mondtuk: hát, ebben bizony nincs ott a demók hangulata… Azok ugyanis valami kibaszottul frenetikusan sikerültek. Így aztán átállítottuk az agyunkat más üzemmódba, és kicsit lelazultunk. A gitárrészek egy részét például totálisan élőben vettük fel: többször is legalább 40-50 százalékban egy spontán, jól elkapott élő felvétel adja a dalok gerincét, és ez gyilkos! Az ilyesmi plusz energiát kölcsönöz a nótáknak, és sokkal élőbbnek tűnnek tőle.”

A Nuclear Blastnél megjelenő albumra olyan dalok kerülnek majd fel, mint a már ismert Killers & Kings, a Beneath The Silt, a korábban Ojos De La Muerte címen futott Eyes Of The Dead, a Sail Into The Black, a Now We Die és a Night Of The Long Knives. A banda új basszerét, Jared MacEachernt első ízben csatasorba állító album producere Juan Urteaga, a keverést pedig Colin Richardson végzi.

A csapat egyébként – amúgy pihenés gyanánt – ezekben a napokban éppen egy rövidebb amerikai turnén gyűri magát.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Maradonnna 2014-07-19 12:27
Ebben maximimálisan igazad van!amúgy meg tetszenek a lemezeik!élőben meg kegyetlen jók!a Fezen buli nálam már SLAYER szint volt! :)
Idézet
 
 
+6 #2 queensryche999 2014-07-19 09:09
Ellentmondásos vagy sem, a ritmusgitártémá k elég pengék. (Killers & Kings) Kifejezetten technikás, gyakorlást és odafigyelést igényló riffek ezek, amiket nem könnyű feszesen eljátszani. Nem könnyítette meg a dolgát Flynn ezzel a sokhangos, groove-os ritmizálással. Le a kalappal.
Idézet
 
 
+8 #1 Sanctus 2014-07-19 08:57
Szeretem pár albumukat, de hogy Robb Flynn simán elmehetne marketing gurunak, az fix. Ilyen profin nem sokan tudják eladni magukat undorgrundként, mint ahogy ő teszi - mindezt úgy, hogy gyakorlatilag mindig azt csinálja, ami épp trendi.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.