Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lord, Pokolgép és Omen uralja a magyar eladási listákat

A Hammer Records által újrakiadott Lord és Kalapács életműalbumok átütő sikerét hozta az 1006. heti Mahasz slágerlista. A lista élén a Lord huszonhét évvel ezelőtt, kizárólag Ausztiában megjelent Big City Lights albumának újrakiadott verziója végzett, köszönhetően annak is, hogy a lemezt a Lord hatalmas sikerű, 40 éves születésnapi koncertjegyével együtt rengetegen vásárolták meg.

A TOP 40 első huszonhat helyezett albuma közül összesen tizennyolc (!) tartozik a jubileumi újrakiadás sorozatba, vagyis a rajongók is komolyan bevásároltak Kalapács József szeptember 14-ei és a Lord 15-ei koncertjén: mindkét esemény teltházzal ment le a Petőfi Csarnok szabadterén. Az eredeti kiadók licence alapján megjelent albumok sikere még akkor is hatalmas eredmény, ha tudjuk, hogy az elmúlt években a csúcsra jutáshoz pár száz, a Top 40-be történő kerüléshez pedig több tucat hanghordozó eladása is elegendő egy-egy kevésbé kiemelt héten. A lista itt található.

„Nagyon örülünk a kiadványsorozat pozitív visszhangjának, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki ehhez hozzájárult", mondja a Hammer Records vezetője, Hartmann Kristóf. „Elsősorban a Lord zenekar jelenlegi és korábbi tagjainak, valamint Kalapács József minden zenészkollégájának és alkotótársának is, legyen szó a klasszikus régi Gép albumokról, a korai Omen lemezekről vagy az első Kalapács szólóalbumot készítő stábról. A muzsikusok és dalszerzők zseniális munkája nélkül nem lennének több évtized próbáját kiálló korongok. Köszönet jár minden igazi zenerajongónak is, aki eredeti kiadványt vett ezekből a lemezekből akár most, akár korábban."

A jubileumi koncert után a Kalapács zenekar október 12-én a Club 202-ben indítja a tavasszal megjelent Poklok és mennyek között album országos lemezbemutató turnéját, a Lord zenekar pedig folyamatosan koncertezik a jubileumi programmal az ország minden részén. A jubileumi koncertekről készült DVD kiadványokon pedig már gőzerővel zajlik a munka, hogy még az idén napvilágot lássanak

 

Hozzászólások 

 
-2 #2 otto 2012-10-02 13:11
... hanem az, hogy rakás szar az összes!
Idézet
 
 
+3 #1 Equinox 2012-10-02 11:00
Ez nagyon jó hír szerintem. A fiatalabb bandák iránti csökkent érdeklődés nem a Pgép és Lord hibája.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.