Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Listavezető lett Norvégiában a Satyricon új albuma

0626_satyriconA norvég lemezeladási listák élén nyitott a Satyricon új, a banda nevét viselő albuma, noha az öt év után megjelent anyag finoman szólva is megosztja a közönséget. Satyrék új műve egész Európában igen sikeres.

Karrierje során első ízben a norvég eladási listák első helyére került a Satyricon az új albummal. A csapat eddigi legjobb helyezését a 2006-os Now, Diabolical produkálta, amely a dobogó második fokán kezdett, míg a legutóbbi, 2008-as The Age Of Nero az ötödik helyig jutott. „A Satyricon rajongói bebizonyították, hogy még ma is van hely az eredeti megszólalású, analóg hangzású zenék számára”, mondja a sikerről Satyr. „Megmutatták, méghozzá olyannyira, hogy versenyző európai piacokon is nagyon előkelő listás helyezéseket értünk el, Norvégiában pedig az első helyen kezdtünk. Ez az eddigi legfontosabb albumunk, a rajongók pedig most igen erős üzenetet küldtek azzal, hogy mögé álltak. Hálásak és büszkék vagyunk erre!”

A Satyricon lemez Finnországban és Svédországban is csúcspozíciókat szerzett elődeihez képest: a finneknél a hatodik, a svédeknél a tizennyolcadik helyen kezdett. Németországban szintén komoly előrelépést produkáltak, hiszen míg a The Age Of Nero csak a 73. helyre bizonyult elegendőnek, az új anyag ötven kerek pozíciót ugrott felfelé, és a huszonharmadik helyen debütáltak vele.

A csapat dobosával, Frosttal készült aktuális interjúnkat itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.