Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lilker: az S.O.D.-nek vége, és Nuclear Assault lemez sem lesz

Sem új Nuclear Assault album, sem S.O.D. újjáalakulás nem várható belátható időn belül – mondta Dan Lilker a Rockspot Plus műsornak a New York-i thrasherek november 12-ei Puerto Rico-i koncertje előtt.

A crossover legenda S.O.D. hivatalosan 2003-ban oszlott fel ismét, de 2007-ben még összejöttek egy rövid időre, és megjelentették utolsó kiadványukat Rise Of The Infidels címmel, rajta korábban már ismert anyagokkal. Ez a lemez ugyanakkor nem vert különösebb hullámokat, megjelenését pedig – vélhetően elsősorban Scott Ian gitáros és Billy Milano énekes rossz viszonya miatt – nem követték koncertek.

„Most, hogy az Anthrax nyolc év után kiadta az első új lemezét, és nyomatják ezt a Big Four dolgot is, nem igazán látok esélyt a dologra", mondta Dan Lilker basszusgitáros egy aktuális interjúban az esetleges S.O.D. újjáalakulásról. Lilker mostani szavai rímelnek Scott Ian egy októberi nyilatkozatára, amit az UnRatd Magazine-nek adott. „Azt hiszem, biztonsággal kijelenthetem, hogy többé nem állunk össze", fogalmazott akkor a gitáros. „Sosem akartunk többet kihozni az S.O.D.-ből, mint ami benne volt, és azt hiszem, a végén túl sokat is foglalkoztunk vele. Mondjuk a The Damned Thingsszel ellentétben az S.O.D.-ből soha sem szerettem volna rendes zenekart faragni időbeosztással, lemezekkel, turnézással. Inkább amolyan antitézisként tekintettünk a dologra: arról szólt az egész, hogy jól érezzük magunkat, és sosem fordítjuk át a sztorit valami olyasmibe, hogy hirtelen valóságossá váljon, és egyszercsak ne élvezzük tovább. Boldog vagyok, hogy 1999-ben és 2000-ben mindenki láthatta még egyszer az S.O.D.-t, amikor mindenfelé játszottunk, de nem érzem szükségét annak, hogy újból és újból megtegyük ezt."

Lilkert Puerto Ricóban megkérdezték egy új Nuclear Assault lemez lehetőségéről is, de az Anthrax egykori ős-basszere ezt a lehetőséget is kizárta. „A Brutal Truth-ban előre tekintünk, a Nuclear Assaulttal azonban csak a régi dalokat játsszuk, amiket a közönség szeret is. Nem is akarunk változtatni ezen", fogalmazott. A hosszas kihagyást követően az előző évtized elején összeállt Nuclear Assault utoljára 2005-ben adott ki új anyagot Third World Genocide címmel. A Brutal Truth új albuma, az End Time most ősszel került a boltokba.

 

Hozzászólások 

 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2011-11-15 15:59
Bingo, javítva, köszi! :D
Idézet
 
 
+1 #2 Dani 2011-11-15 15:56
Utolsó bekezdés, első mondat: szerintem nem a Nuclear Blast-re gondoltatok :)
Idézet
 
 
+1 #1 Venomádi 2011-11-15 13:29
Hát úgy tűnik az Assaultnak végleg leáldozott, pedig jó kis banda szeretem őket
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.