Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Liiva ma már megérti, miért rúgták ki az Arch Enemyből

1102liivaOktóberben ismét az Arch Enemy színpadán állt a japán Loud Park fesztiválon a banda eredeti énekese, Johan Liiva. A frontember ennek kapcsán egy interjúban elárulta: régóta nincs már benne harag, amiért az ezredforduló környékén Mike Amott kirakta a zenekarból.

„Igazából nem voltam annyira dühös”, mondta az Arch Enemyből történt 2000-es kipaterolásáról Liiva a LoudTV-nek. „Egyszerűen csak sokkolt és csalódást okozott a dolog, mert nem számítottam rá. De nem tehetsz mást, el kell fogadnod a helyzetet… Pár évvel később pedig már úgy álltam hozzá, hogy oké, ez történt, a zeneiparnak ilyen a természete, Mike pedig meg akar élni a zenekarából, és emiatt ilyen döntést hozott. És ha őszinte akarrok lenni, a vége felé már nem fektettem túl sok energiát a zenekarba, sajnos rengeteg egyéb dologgal is foglalkoztam akkoriban. Szóval ezeknek a keverékéből éllt össze ez az egész. Talán nem voltam eléggé összeszedett, így meg is értem a dolgot, totálisan. Viszont ezzel együtt is rengeteg rajongó lett baromi dühös a történtek miatt, és ők mind engem támogattak, amit csakis köszönni tudtam nekik. Most meg látnak a Loud Parkon, és azt kérdezik, ez meg mi a faszom… Mintha nem állnék ki az elveim mellett, vagy ilyesmi… De ez nem így működik. Eleve nagyon összetett volt az a régi helyzet.” Liivát Mike Amott kérte fel a japán vendégeskedésre. „Régi barátok vagyunk, így rendszeresen beszélünk telefonon. Azt mondta: hamarosan húsz éves lesz a zenekar, és egyben a Loud Park is jubilál, és megkérdezte, nem lenne-e kedvem hozzá. Én meg: jaja, persze. Természetesen. A rajongókért.”

Liiva Nonexist zenekarának új lemeze, a Throne Of Scars pár hete jelent meg. Az Arch Enemy június elején nagy sikerű koncertet adott a Barba Negra Trackben, de december 12-én ismét nálunk játszanak a Nightwish és az Amorphis társaságában. További részletek itt. Mike Amott egy nemrég adott nyilatkozata alapján új lemez biztosan nem várható a zenekartól 2017 előtt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 necromedve 2015-11-02 14:53
Jaja, persze. Természetesen a rajongókért. :P ;)
Idézet
 
 
+5 #1 nago 2015-11-02 10:13
Húú, reméljük lesz hivatalos kiadvány is belőle. Hihi ;)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.