Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Lelkileg leértünk a tenger fenekére, és onnan elrugaszkodva újra a felszín felé haladunk”

Második lemezének címadó dalához készített videóklipet a From The Sky. A szimfonikus extrém metálban utazó, budapesto zenekar 2023 tavaszán jelenteti meg az Antarktikát a H-Musicnál.

0526fts

Jövő tavasszal, Antarktika címmel jelenik meg a From The Sky második albuma, a 2021 szeptemberében kiadott REX folytatása. Az eddig bemutatott számok után most befutott a lemez címadó dala, az Antarktika, amelyről Tari Szabolcs, a zenekar frontembere így nyilatkozott: „Az Antarktikánál úgy érezhetjük, hogy lelkileg leértünk a tenger fenekére, és onnan elrugaszkodva újra a felszín felé haladunk. Olyan érzésekről szól, melyek alapján mintha sikerült volna megemészteni a múltat, és most már jöhet egy új, virágzó jövő, ahol a boldogság vár. De ahogy a REX, úgy az Antarktika dalai is a depresszió különböző kilengéseit mutatja be, a címadó pedig elhiteti, hogy a kiút, a cél látótávolságon belül van, ám a lemez többi dalából kiderül, hogy az érzések rabsága talán mégiscsak tartósabb, és hogy vannak sebek, amelyek nem mindig gyógyulnak be. Azért lett ez a címadó dal, mert a remény, amelyet sugároz áthatja az egész lemezt, és talán mégis lesz valahogy kiút... Zeneileg szerettem volna a Finisterra és a Lethe hangulatát követni, így azt választottam, hogy az Evergrey és az Amorphis világát egyszerre idézem meg, mindezt persze From The Sky-köntösbe öltöztetve. A korábban megszokott dalszerzési és felvételi metódusom nem változott, azonban az előző albummal ellentétben nem én játszom a gitárszólókat, hanem két gitárosunk, Kiss László, azaz TAZ és Kertész Márton (Rivers Ablaze, Special Providence). A zongora főtémájában elrejtett népies dallam pedig egy köszönetnyilvánítás a teljes Dalriada crew-nak, amiért hittek bennünk, és támogattak bennünket! Akik láttak már bennünket élőben, azoknak nem titok, hogy rajtam kívül a basszusgitáros, Gilián Péter (DVVAD, Dreamgrave) és a dobos, Halász Illés is vokálozik. Ezt mindenképpen szerettük volna megjeleníteni, és egyúttal előrevetíteni, hogy az Antarktikával lezárul a From The Sky első fejezete. A továbbiakban nem szólóprojektként, hanem teljes értékű zenekarként funkcionálunk."

Eredetileg még őszi megjelenésről volt szó, ez azonban nem bizonyult tarthatónak. „Sajnos több tényező is közrejátszott abban, hogy 2022-ben mégsem tudjuk kiadni a lemezt, de ezeken már kár is agonizálni – mondja Szabolcs. – Cserébe jó hírekkel fogunk visszatérni hozzátok kora tavasszal, ugyanis márciusban a terveink szerint már biztosan kint lesz az album, amelyet egy több állomásos koncertkörút során szeretnénk bemutatni országszerte. Mindezek mellett az akusztikus műsorunk is újra terítékre kerül, ám minderről bővebben majd tavasszal beszélünk. Annyi biztos, hogy 2023-ban az élő fellépéseké lesz a főszerep."

fromthesky_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Deus Incarnatus
02. Antarktika
03. Nocturno
04. Lethe
05. Salus
06. Anima
07. Gemini
08. Luna
09. Aureus
10. Invictus (We Are From The Sky)
11. Caeli
12. In Paradisum (bónusz)
13. Lethe (Symphonic Edition) (bónusz)

A dalszövegeket és a zenét ezúttal is Szabolcs írta, ahogy a borítóért is a korábban megismert Kóródi Tamás (@deadlife_art) felelt. A hangfelvételek a szolnoki Denevér Stúdióban készültek Cserfalvi „Töfi″ Zoltán és Boros Béla felügyeletével, a videókat pedig a Toma Pictures készítette.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.