Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lehet, hogy mégis egy új lemezen gondolkodik a Coroner?

0915coronerHárom évvel a nagy reunion után otthagyta a svájci Coroner sorait Marky Edelmann dobos. A döntés hátterében nem húzódnak meg drámák, az ütős közleménye azonban érdekes, és még akár azt illetően is ad némi reményt, hogy a jövőben valamikor készülhet egy új album…

„Szerintem több mint elég újjáalakuló koncertet adtunk, és most itt az ideje annak, hogy vagy befejezzük ezeket, vagy pedig továbblépjünk egy új lemezzel”, indokolja döntését Marky. „Számomra az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy nem szeretnék felvenni még egy albumot. Imádom a Coroner hangzását, de inkább úgy kutatok újfajta megszólalások után, hogy nem nyomja a vállamat a múlt súlya. Így aztán egyetértettünk Ronnal és Tommyval, hogy a Coronernek egy másik dobossal kell folytatnia.”

A gyakran a thrash metal Rush-aként emlegetett Coroner eredetileg a szintén svájci Celtic Frost roadjaiból alakult a '80-as évek derekán, és a továbbiakban is szoros kapcsolatot ápoltak Tom G. Warriorékkal - olyannyira, hogy első demójukat, az 1986-os Death Cultot egyenesen Warrior énekelte fel. A Ron Royce énekes/basszer vezette banda debütalbuma 1987-ben jelent meg R.I.P. címmel, és ugyan a közönségsikerek végig elkerülték őket, a Coroner a későbbiekben még további négy stúdiólemezt rögzített. Az egyéni megközelítésű, egyre technikásabb thrash-alapú muzsika elsősorban a szakma és a zenészek zenéje volt, de az intellektuálisabb, csavarosabb durva dolgok hívei körében is kultstátuszra tettek szert olyan anyagaikkal, mint az 1988-as Punishment For Decadence, az 1989-es No More Color, a talán legizgalmasabb 1991-es Mental Vortex és az indusztriálisabb 1993-as Grin. A zenekar az alternatív érában tetszhalálba meredt, majd 1996-ban hivatalosan is feloszlottak. Tommy Vetterli ezután pár évig a Kreator szólógitárosaként zenélt tovább, Marky Edelmann pedig a Tom G. Warrior-féle Apollyon Sunban.

A Coroner néhány éve újra aktív, ám mindössze huszonhét bulit adtak azóta, új lemezt pedig az eddigi nyilatkozatok alapján biztosan nem terveztek. Edelmann nyilatkozata azonban most mintha kissé más fényben láttatná a dolgokat… Biztosra persze semmit sem vehetünk, de reménykedjünk!

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Khold 2014-02-13 18:46
Zsenialitás a köbön!
Idézet
 
 
+3 #1 Chris92 2014-02-13 11:26
Jó lenne. Egyik legjobb thrash csapat. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.