Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Legkorábban jövő májusban jöhet ki a Slayer új nagylemeze

Kerry King januártól akar stúdiózni a Slayer új albumával, és ha minden jól halad, akár tavasz végére ki is jöhet a zenekar első lemeze Jeff Hanneman halála óta. A csapat csúszásait ismerve mi azért ennyire nem lennénk optimisták…

„Jeffnek és nekem is volt olyan dalunk, amely lemaradt a legutóbbi albumról”, mondta Kerry King a Revolvernek. „Az enyém, az Atrocity Vendor utána megjelent valami ritka single-ön, de szeretném felvenni megint Paullal, kicsit megváltoztatni a szövegét, a szólóit, aztán bónuszdalként feltenni az új lemezünkre. Jeff dala pont a munkafolyamat végére készült el, amolyan megkésett gondolatként. Voltak benne remek dolgok, de ahhoz, hogy az egész igazán ütős legyen, át kell dolgozni, és tervezem is, hogy átdolgozom. Tisztában vagyok vele, hogy maga Jeff is át akarta dolgozni, szóval nem arról van szó, hogy most, hogy már nincs itt, én átírom a nótáját. Tudom, hogy a szöveget is újra akarta írni hozzá. Igazából azért nehéz ez így, mert ha egy dal elkészül, akkor azt utána nehéz másképp hallani. Ilyenkor mindig az elejétől kell kezdeni az egészet, frissen. A verze nyilván marad a verze, a refrén pedig a refrén, de ami ezeket összeragasztja, azt bizony le kell rombolni, és megnézni, mivel lehetne jobbá tenni. Van pár nótám, amiket előbb be akarok fejezni, de utána ezzel is foglalkozni szeretnék. Emellett Jeffnek azt hiszem, két másik dalötlete is volt, amiket talán nem is fejezett be teljesen, szóval ezeket is mindenképpen ki kell majd segíteni. Az az én nagy dilemmám ebben az egészben, hogy már láttam más bandák és zenészek korábban megírt zenéit kiadni, és a legtöbbször ezek nem voltak jók. Nem szeretném, ha mi is ebbe a csapdába esnénk. Ha Jeff utolsó hozzájárulása a Slayerhez nem fantasztikus, akkor nem fogjuk megjelentetni. Éppen ezért akarom fantasztikussá tenni, hogy mindenki hallja.”

King azokról a demókról is beszélt, amelyeket még Dave Lombardóval rögzített tavaly év elején. „Két dalt be is fejeztünk, és a 2012-es Mayhem fesztiválturnéra akartuk őket megjelentetni, de a mai napig nincs kész a keverésük. Most, hogy itt van velünk Paul, újravesszük vele ezeket, ráadásul mióta visszatért, tizenegy új demót rögzítettem vele is. Még akad két-három ezek mellett, amelyeken éppen dolgozunk, és nagyjából három másik ötlet fele is elkészült. Szóval rengeteg anyagunk van. Most már csak meg kell kötnünk a megfelelő szerződéseket a kiadáshoz, aztán felvenni – nagyon reménykedem benne, hogy utóbbi január környékén megtörténhet, és addigra olyannyira felkészültnek kell lennünk, hogy nagyon rövid időnek is elégnek kell lennie ehhez. Most azt mondanám, 2014 májusának környékén kijöhet az album. De az ilyesmikben mindig tévedni szoktam…”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.