Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Larsberg: két komoly reklámkampány arca lett a Metallica dobosa

0430lars2Két alkoholos ital dániai kampányának arca is lett egyszerre az utóbbi hetekben Lars Ulrich. A Metallica dobosa a Carlsberg egyik exkluzív sörkollekciója mellett a Gemmel Dansk reklámozásában is aktívan részt vesz.

Hat helyi híresség egyikeként tervezett palackot a Carlsberg cég Stand Out Collection nevű limitált szériájához Lars Ulrich. A Metallica dobosa Ross Halfin egy 2012-es párizsi koncertfotóját választotta a saját dizájnjához. A kampány érdekessége, hogy a sörgyártó cég tökéletesen tisztában van azzal, hogy ikon volta mellett is mennyire ellentmondásos figura a Metallica dobosa, aki emellett a hagyományos dán gondolkodásmóddal is szembehelyezkedik. „Lars tökéletesen megtestesíti a fuck Janteloven hozzáállást”, mondja Rasmus Bendtsen, a cég egyik fejese, aki ezzel „Jante törvényére” utal: ez egy olyan viselkedésmintát jelölő kifejezés Dániában, illetve a többi skandináv országban, amely a különösen sikeres, saját törekvéseiket megvalósító emberek eredményeinek elvitatását, az illető személyek érdemtelenségét jelenti. „Emellett pedig száz százalékig megfelel a Stand Out Collection üzenetének is. Még azt is felvetette, hogy változtassuk a Carlsberg nevet Larsbergre… Nagyszerű partner!”

Lars emellett a Gammel Dansk azon kampányának is arca lett, amely a Not Like The Others szlogen alatt fut. Utóbbi akció keretében tagja egy zsűrinek is, amely „árral szemben” haladó személyiségeket bírál majd el, a kiválasztott szerencsés nyertes markát pedig 100 ezer dán koronás (mintegy 4 millió forintos) fődíj üti.

0430lars

Az alábbi reklámfilmet már csak azért is érdemes megnézni, mert Lars dánul beszél benne, amit egyébként nyilvánosan nem túl gyakran tesz.

 

Hozzászólások 

 
#8 War WithInn 2014-05-01 20:15
Lehetne több ilyen szeszesital - művész kooperáció. Sportolók gyakrabban láthatóak az effajta promóciós kampányokban, holott legtöbbször az alkohol "kultúrált fogyasztásáról" szól a fáma. Nálam ez kettő nem is válik el egymástól, ehhez pedig a Ride/Justice/St.anger hármas forog legtöbbször.
Idézet
 
 
+5 #7 Khold 2014-05-01 13:35
Néhány seggfej szerint Lars nem tud dobolni.
Ha ez így van, akkor játsszák el hibátlanul az elejétől a végéig a Master, Justice, Black Album triumvirátust, aztán kussoljanak.
Idézet
 
 
+3 #6 Szabó István 2014-05-01 12:25
Nem hallottam még erről a Jante törvényéről, durva miket tanul nálatok az ember. :D
Idézet
 
 
-2 #5 ddrum 2014-04-30 22:26
Gyönyörű ez a dán nyelv. Na meg Lars papa haja csodálatos.
Idézet
 
 
+3 #4 kmaker 2014-04-30 18:57
Jó látni, hogy a metallica valamilyen szinten nyit bizony dolgok felé. Eddig többnyire az volt, hogy nem nagyon láthattuk a tagokat reklámfilmekbe, vagy, hogy szemüveget terveznek, stb. Persze, eddig is voltak ilyesmi húzásaik, de mostanában mintha jobban foglalkoznának ezekkel a plusz marketing dolgokkal.
A videóban minden nagyon jó, már csak azért is, mert lars végre visszavett a nagyképűségéből , bár azért a tengert csak ki akarta hívni maga ellen - persze, aztán rögtön meg is futamodott a feladattól. :D
Idézet
 
 
+9 #3 Szőlő 2014-04-30 18:36
Oké, nagypofájú, de könyörgöm, 50 éves elmúlt.Igen, feldobolt pár olyan lemezt, amit soha -igazi rocker- el nem tud felejteni. Egyik haverom mondta rá, hogy olyan mindegy mit csinál. A múltjáért szeretjük. Azért, valamit kurvára letett az asztalra. Olyan dolgokat, amelyekért életünkből ezer és ezer órát áldoztunk.
Idézet
 
 
+9 #2 Igor Igorovics 2014-04-30 15:00
Idézet - Gabe:
Mit akar ez a csóka, még dobolni se tud.

Persze volt pár koncertje, ahol nagyon minimálra vette a figurát, de ezeket a nem tud dobolni tipusú beszólásokkal nem tudok mit kezdeni. Gondolom a Master of Puppets meg Justice lemez is magától dobolódott fel. Amúgy érdemes megnézni az anktartiszi koncertjüket is, teljesen korrekt teljesítményt nyújt Lars. Parancsolj: http://www.shockmagazin.hu/hirek/freeze-em-all-nezd-meg-hd-ben-a-metallica-teljes-antarktiszi-koncertjet
Idézet
 
 
-7 #1 Gabe 2014-04-30 11:31
Mit akar ez a csóka, még dobolni se tud.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.