Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lars szerint mai fejjel „teljesen érthető”, miért lépett ki Jason Newsted a Metallicából

Jason Newsted távozását elemezte Lars Ulrich egy friss interjúban. A Metallica vezetői ma már értik, miért távozott a basszusgitáros 2001-ben önszántából a világ legnagyobb metálbandájából.

1007met

Az Apple Musicnak adott interjút a Metallica fennállásának negyven évéről James Hetfield és Lars Ulrich. A beszélgetésben felmerült Jason Newsted több mint húsz évvel ezelőtti távozása is. „Ő is eljutott egy pontra, meg mi is – mondta Hetfield. – Történt, ami történt. Ha ma úgy alakulna, hogy, mondjuk, Robert odajönne, és közölné, hogy elege van, harcolnánk. Megharcolnánk vele, vagy megharcolnék érte. Akkoriban viszont semmit sem tudtam még erről."

„Ha belegondolsz, Jason a Metallica egyetlen tagja, aki valaha is önszántából lépett le, és ez önmagában nézve is beszédes statisztika – tette hozzá Lars. – És cserébe Jamestől meg tőlem valami olyan sértett reakciót kapott, hogy ezt nem teheti, csak akkor mehet el, ha mi is így akarjuk. Akkoriban nem álltunk készen rá, hogy mélyelemzésbe bonyolódjunk a távozása okait illetően. De ma már, húsz évvel később természetesen átlátjuk ezeket, és teljesen érthetőek. Mi írjuk a dalokat, mi hozzuk a döntéseket, mindent mi csinálunk. Ebben a zenekarban nincs szavad kreatív kérdésekben. Így amikor ezután mész, és olyasmibe fogsz, ami elégedettséggel tölt el, és kifejezheted önmagad a világ felé, kibaszottul megharagszunk rád. Aztán amikor közlöd, hogy elmész, még emiatt is rád zúdul a düh. Mármint ez ilyen pszichiátriai kurzus... De annak idején nemvoltunk képesek átlátni ezt. Ma, húsz év után viszont teljesen érthető."

Lars szerint a Metallica annak idején nem becsülte meg Jasont. „Jason tizennégy évet adott az életéből a Metallicának: minden nap, minden fellépésen, mindig a maximumot nyújtotta. Még viccelődtünk is rajta, hogy mennyire fűti a tűz, és mondogattuk neki, hogy haver, lassulj már le... Kurvára ő érkezett mindig elsőként, és ő távozott utoljára. Mi már rég az autókban ültünk és hajtottunk el a helyszínekről, amikor ő még autogramokat osztogatott. Tényleg. Ma pedig már végre tényleg képes vagyok értékelni minden egyes pillanatot, amit beletett ebbe. És szerintem ma már nagyon tiszteljük, nagyon nagyra értékeljük egymást. Tíz évvel ezelőtt, amikor lejött a harmincéves jubileumi bulikra, a négy Fillmore-koncertből kettőn ott volt velünk, és láttuk őt Robbal együtt a színpadon, akkor éreztük először úgy, hogy megkezdődött az enyhülés, és eljuthatunk idáig. Most pedig fontos szerepet játszott a fekete album újrakiadásában, interjúkat adott, és végig roppant segítőkésznek bizonyult. Megcsinálta a kicsomagolós videót, ilyesmik... Tényleg roppant nagylelkű volt."

 

Hozzászólások 

 
#7 Draveczki-Ury Ádám 2021-10-08 05:20
Idézet - Kenderesi H. Boldizsár:
Mert kemény metált akart játszani ,nem ezt a diszkóslágeres hülyeséget.

És ezt be is bizonyította egyből az Echobrainben.
Idézet
 
 
#6 Nornagest 2021-10-07 17:21
Idézet - Lajos:
El adták magukat.


Bélféreg, te vagy az?:)
Idézet
 
 
#5 Simon Zoltán 2021-10-07 15:54
Idézet - Lajos:
El adták magukat.

egybe La jos.
Idézet
 
 
#4 Szabó Gábor 2021-10-07 15:49
Kenderesi H. Boldizsár! Elárulod melyik lemezen játszottak diszkóslágereke t?
Idézet
 
 
#3 Tulus 2021-10-07 15:25
Örülök annak, hogy végre Larsék is rájöttek, hogy mi volt a helyzet akkor....

Örülnék annak, ha Jason újra fellépne velük néhány koncert erejéig.
Idézet
 
 
#2 Kenderesi H. Boldizsár 2021-10-07 14:58
Mert kemény metált akart játszani ,nem ezt a diszkóslágeres hülyeséget.
Idézet
 
 
#1 Lajos 2021-10-07 14:46
El adták magukat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.