Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lars: „Kinek van szüksége még egy arcra, aki elkezd vitatkozni a Carpe Diem Babyről?”

0509metallicaImmáron mindenki tisztában van vele, hogy a Metallica új albuma biztosan nem jelenik meg 2015 előtt, ám a friss interjúk mindig újabb és újabb dimenziókat bontanak ki a zenekar által elvégzett munkáról. Miközben Lars Ulrich is elismeri, hogy nem kapkodnak, James Hetfield konkrétan elárulta: a csapat gyakorlatilag még el sem kezdett komolyan dalokat írni.

„A dalszerzés korai szakaszában járunk, és egyelőre csak annyit tudunk mondani, hogy jó dolgok bukkannak fel", mondta Lars az új albumról a Revolvernek. „Miközben a 3D-s mozit készítjük és az Orion fesztivált szervezzük, itt-ott mindig szakítunk pár napot arra, hogy nézegessük a riffeket és minden szart összerakjunk. Dalformába kell önteni az ötleteket, és be kell vonszolni a seggünket a stúdióba. Remélhetőleg az év végén vagy talán jövő év elején elérkezik ez az időpont is. 2014 kicsit optimista megjelenési időpont, 2015 realistább. De nem kell kapkodnunk. Tíz-húsz éve még benne voltunk ebben az ír-felvesz-turnézik mókuskerékben, de manapság másképp működünk. Szeretünk minden évben koncertezni, de nem akarunk egymás után kétszáz bulit lenyomni, aztán kivenni egy évet. Inkább harminc-negyven koncertet adunk, ez sokkal jobb megoldás. És jó ilyen másféle dolgokkal is foglalkozni. Ettől még persze szeretünk új albumokat készíteni, és lesz is új Metallica album, de nem tudom magam szétstresszelni miatta."

James Hetfield a That's Entertainment kérdésére még tovább ment, és tulajdonképpen beismerte, hogy még a világon semmi érdemlegeset nem csináltak eddig. „Még el sem kezdtük írni az új lemezt. Jelenleg a riffeket válogatjuk: nagyjából nyolcszáz témán kell átmennünk, ami rengeteg ötlet. Nagyon izgalmas is ez a munka, de közben koncertezünk itt-ott, megpróbálunk visszamenni a stúdióba, és befejezni ezt-azt. Mindent nagyon élvezünk, de minden a Metallica időszámítása szerint folyik, ami nem kimondottan előre betáblázott. Amikor elkészül, elkészül. És ha jónak érezzük, akkor befejezzük vele a munkát."

Larsot egyébként a Metallica szerinte legalulértékeltebb albumairól is megkérdezték a fent idézett interjúban. „Úgy gondolom, a Load és a Reload nagyszerű lemezek, amik kreatív szempontból simán odatehetők akármelyik másik albumunk mellé. Természetesen bluesosabbak a többinél, mert akkoriban rengeteg Led Zeppelint, Deep Purple-t és AC/DC-t hallgattunk, és így másféle alapokra építkeztünk, mint előtte vagy utána. Megértem, hogy sok ember nem értette, mi történt akkoriban a hajvágással meg a többivel, és ez rendben is van. De ha zeneileg lemezteleníted az albumokat, és csak a huszonhét dalra koncentrálsz – hiszen eredetileg egy dupla albumot akartunk megjelentetni –, egy nagyszerű gyűjteményt hallhatsz, ami simán felér bármelyik másik lemezünkkel. De hát kinek van szüksége még egy arcra, aki leül, és elkezd vitatkozni mondjuk a kibaszott Carpe Diem Babyről? Igen, más lemezek, de direkt ez is volt a célunk. Nem terveztük egy pillanatra sem, hogy leülünk, és újraírjuk az ...And Justice For Allt. Mindkét lemezen nagyszerű dalok vannak, és állati büszke vagyok rájuk."

 

Hozzászólások 

 
#12 asdasd 2013-12-31 11:28
Idézet - kmaker:
"minden a Metallica időszámítása szerint folyik, ami nem kimondottan előre betáblázott"
aha, akkor a rajongók táblázata semmit se számít? :(


problem?
Idézet
 
 
+2 #11 bogar 2013-12-31 10:50
Azt kellene már megérteni, hogy a Metallica nem a ti zenekarotok, hanem azé a négy emberé, akik játszanak benne!
Akkor és olyan lemez lesz, amit ők akarnak és nem olyan, amit ti és ez így van jól!
Idézet
 
 
-2 #10 kmaker 2013-12-31 09:54
"minden a Metallica időszámítása szerint folyik, ami nem kimondottan előre betáblázott"
aha, akkor a rajongók táblázata semmit se számít? :(
Idézet
 
 
+1 #9 queensryche999 2013-12-31 04:30
Két dolog:
1, Sosem felejtem el: betettük a frissen vett Load CD-t haverommal a mjúzikcenterbe és az 'Ain't My Bitch' nóta után - amit szintén nem találtunk elég erősnek, mondtam is, hogy "na majd ezután jönnek a jobbak" - gyakorlatilag pofán vágott minket az "újkori" Metallica valósága. Nem értettük, csalódottak voltunk...nem is kicsit. Ne feledjük, hogy nem volt internet, pár Hammer-interjú, meg a "sokkoló" rövid hajas fotók voltak csak "előételnek".
2, A fiatalkori csalódás ellenére a Load és ReLoad nem rossz lemezek, sőt. Utólag csak azt tartom hibának, hogy túl hosszúak-sűrűek. Kevesebb nóta, kevesebb kísérletezés kelett volna. A St. Anger-t, na azt kitörölném az emlékeinkből örökre. Oké, legyen az ő 'terápialemezük', csak ne került volna kereskedelmi forgalomba. Hiba, hiba, hiba.

Az új lemezről: ha tényleg ennyi roff van, NAGYON KÉNE NEKIK EGY (vagy több) KÜLSŐ FÜL (nem a menedzsmenttől! ), mert attól félek, hogy ebből megint riff-halmozás lesz minden nótában, meg témák rakosgatása ad hoc egymás mellé, mint néhány esetben a Mágnesen...
Idézet
 
 
+1 #8 asdasd 2013-12-31 02:28
Idézet - Sárvári Gábor:
Idézet - Sárvári Gábor:
Ez ótvar faszság!


Még mindig egyetértek a véleményemmel!


Gratulálok.
Idézet
 
 
-2 #7 Sárvári Gábor 2013-12-31 02:17
Idézet - Sárvári Gábor:
Ez ótvar faszság!


Még mindig egyetértek a véleményemmel!
Idézet
 
 
+13 #6 Dead again 2013-05-09 15:09
Elmegy a faszba Lars, unom már a szar kifogásait és mellébeszélései t!
Idézet
 
 
+3 #5 Gromph 2013-05-09 12:47
Death Magnetic előtt pont azt mondta, hogy egy Justice féle lemezt akarnak csinálni.
Idézet
 
 
#4 Sárvári Gábor 2013-05-09 11:23
Ez ótvar faszság!
Idézet
 
 
+8 #3 Moostaine 2013-05-09 10:25
mekkora faggot ez a Lars... :D
Idézet
 
 
+13 #2 kamikaze 2013-05-09 09:19
Igen, az első négy a legjobb, de azért a ,,fekete lemez" is bőven a hallgatható kategória, sőt! A többi valóban gyengébb, amit szinte mindig az újszerű jelzővel, vagy esetleg a kísérletezés címszóval kommunikáltak. A Death Magnetic meg kissé vissza a múltba, de nem igazán hihető tőlük, hogy ez belülről jött. Mostmeg talán fogalmuk nincs, hogy merre tovább, ezért tologatják folyamatosan egy új anyag megjelenési határidejét. 800 riff, ne röhögtessenek, ennyiből a világtörténelem legjobb lemezét kéne megcsinálniuk! Ezek inkább ötletecskék vagy dallamfoszlányo k lehetnek, de nem valamilyen kiforrott, épkézláb ötletek. Helyettük inkább ott van a koncertezés, nagyrészt a régi dolgaikkal, az a biztos pénz! A többi inkább mellébeszélés, hogy stílszerű legyek, hülyítik a népet.
Idézet
 
 
+11 #1 Norbi 2013-05-09 08:36
Kill,Ride,Maste r,...And justice.A többivel hagyjatok békén:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.