Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lars a Deep Purple-ért lobbizik a Rock And Roll Hall Of Fame-nél

0629larsLars Ulrich köztudottan a világ egyik leghatalmasabb Deep Purple fanatikusa, és mélyen felháborította, hogy a csapat tavasszal nem került be a Rock And Roll Hall Of Fame-be. A Metallica dobosa most elárulta: minden követ megmozgat a Purple beiktatásáért.

„Amit látni kell: azon emberek jelentős része, akik a kiválasztási folyamatban részt vesznek, kritikus, és a Deep Purple sosem számított a kritikusok zenekarának”, magyarázta Lars Ulrich egy friss interjúban. „Különösen Amerikában nem, mert a hatásuk inkább Európában volt jelentős. De csak idő kérdése a dolog, és inkább előbb történik majd meg a beiktatásuk, mint később. Egy tagot már így is elveszítettünk. Az, hogy a Led Zeppelin meg a Black Sabbath bent van, a Purple pedig nincs, az egész intézmény egyik nagy bűne. Hamarosan bejuttatjuk őket, dolgozom rajta.”

James Hetfield már a Metallica 2009-es beiktatása alkalmával is megemlítette a Deep Purple-t, mint olyan csapatot, akiknek mindenképpen a Rock And Roll Hall Of Fame-ben lenne a helyük. „Mi amolyan súlyos csapat vagyunk, és van egy kis listánk, akik előtt mindenképpen meg szeretnénk hajtani a fejünket, és talán elvetni ezzel a magokat az illetékesek fejében: a Deep Purple, a Thin Lizzy, a Rush, a KISS, Ted Nugent, az Iron Maiden, a Judas Priest, a Motörhead… Nagyon szeretnénk most beinvitálni őket az ajtón”, mondta akkor.

A Purple-t idén jelölték először a dicsőségcsarnokba, de végül – a Rushsal ellentétben – nem jutottak be. Ian Gillanéket persze különösebben nem vágta földhöz a döntés. „Én személy szerint egész életemben az ellen harcoltam, hogy intézményesüljük, szóval engem különösebben nem érdekel a dolog”, mondta akkor az énekes a Noisecreepnek. „De a családom, a barátaim és a velünk az évek során együtt mozgó emberek számára sokat jelent, ők imádják az efféle elismeréseket. Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, szóval ezt most olyan tisztelettel mondom, amilyennel csak lehet, de kicsit olyan ez, mint az Oscar, a Grammy meg az összes hasonló díj az Államokban, Angliában vagy akárhol: nem a rajongók döntenek róla, hanem befolyásos emberek egyfajta kartellje. Ugyanazok, akik annak idején eldöntötték, hogy a The Monkees Amerika válasza a Beatlesre”, nevetett a frontember. „Szóval nekem emiatt nem lesznek álmatlan éjszakáim. Egy nap talán bekerülünk, de ha nem, a naptáram akkor is tele van, és nagyon boldog vagyok. A karrierünkre ennek az egésznek semmilyen hatása nincs, a rajongókat viszont zavarja a nemleges döntés. Nekünk ők számítanak.”

A Purple a kiválóan sikerült új album, a Now What?! kapcsán augusztus 3-án ismét Magyarországon játszik: ezúttal Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon lépnek fel.

 

Hozzászólások 

 
+3 #5 Spilotro 2013-06-30 01:53
Szimpatikus Ullrich-tól, de szerintem Gillan-nek tökéletesen igaza van, és nem érzem a gondolatain, hogy savanyú lenne a szőlő.
Idézet
 
 
+4 #4 grand magus 2013-06-29 16:30
Az én saját Hall of Fame-ben,bőven bent vannak.
Idézet
 
 
+6 #3 afc 2013-06-29 09:33
sok más zenekar sincs bennt egyébként.Engem a Motörhead hiánya háborít fel. Mire föl nincs bennt a Motörhead.?? Pedig azt hiszem eleget tettek le ők is az azstalra. Am én is nagyon meglepődtem h Deep Purplet nem választoták be.Pedig le mertem volna fogadni.
Idézet
 
 
+10 #2 BSND 2013-06-29 08:45
Egyébként ez most egy szimpatikus megmozdulás Lars részéről.
Idézet
 
 
#1 aztsetudodmiazelet 2013-06-29 08:37
Amerika egy nagy nyal!!!! csak a $$$szamit
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.