Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lamb Of God: már csak meg kell ölniük egymást párszor, és kész

Már csak össze kell rendeznie a rögzített dalokat a virginiai Lamb Of God legénységének, és elkészül a várva várt új album – ezt maga Randy Blythe énekes jelentette be. Az egyik legnépszerűbb modern amerikai thrash/groove metal banda következő anyaga 2012 elején kerülhet a boltokba.

„Több hónapnyi írást, demózást, újraírást, újrademózást, preprodukciós munkát (utóbbi egy olyan képzeletbeli kifejezés, amivel a zenészek imádnak dobálózni, amikor írásról és demózásról van szó – úgy érezzük tőle magunkat, mintha profik lennénk), majd az agyunkba szivárgó összes baromság felvételét, az alvásciklusunk felborítását, a családi életünk szétcseszését és néhány érzelmi összeomlást, illetve az olyanokkal folytatott vitákat követően, akik az adott pillanatban bármiben nem értenek egyet velünk, szóval most itt vannak ezek a kibaszott izék, amiket dalnak nevezünk. És végre elérkezett az idő ahhoz, hogy sorba rendezzük őket, és így albummá váljanak", írta blogbejegyzésében Randy Blythe énekes. „Amennyiben egy olyan zenekarban vagy tag, mint az enyém, ez további vitákat jelent azt illetően, melyik nótát válasszuk Best Buy, illetve iTunes extrának, és persze még népszerűbb japán bónusznak, illetve melyik dalt tartsuk meg talonban, hogy később előbukkanjon a digitális szeméthegy mélyéből, és kipofozva odaadjuk valakinek, aki még egy exkluzív tételt szeretne az iPhone alkalmazásához, dezodorreklámjához vagy akármijéhez..."

Randy szerint a végleges számsorrendben szereplő témák kiválasztása és a lemez összeállítása valami olyasmi, mint amikor egy író átolvassa a kész művet, majd letisztázza azt, mielőtt odaadná a kiadónak. „Nem valami nagy szórakozás, de muszáj megcsinálni... Egy lemez összerakása a Lamb Of God esetében azt jelenti, hogy öt nagyon eltérő, nehezen kezelhető, egyre idősebb arcot kell rávenni a saját személyes kedvenceik kinyírására valami nagyobb egész, az album tökéletesítése érdekében. Már az írási és felvételi szakaszban is mészároljuk a kedvenceket: egy riffet itt, egy szövegsort ott, egy dobütemet amott, mindezt azért, hogy a végeredmény jobb legyen. Ez alapvetően elég forró dolog nyers szavakkal, megsebzett egókkal, földhöz vagdosott gitárokkal, odacsapkodott sörösüvegekkel és láncban szívott cigarettákkal, elsüllyedő jachtokkal. Oké, jachtjaink nincsenek, de a lényeg érthető... Néha durva a vita, néha meg varázslatos módon mindenki egyetért. Akárhogy is, mire összeáll a végén a kép, mindannyian büszkék leszünk rá."

Randy korábban a Twitteren azt írta, a lemez sokkal jobb lesz a banda előző munkájánál, a 2009-es Wrathnél, amely egészen a Billboard-lista második helyéig verekedte magát. A Lamb Of God a stúdióban ismét Josh Wilbur producerrel dolgozott, egyetlen 2011-es koncertjüket pedig a kanadai Montebellóban adták a D-Tox Rockfesten.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Tomika 2011-10-04 12:54
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁROM
Idézet
 
 
+3 #1 M 2011-10-04 12:11
Randy koma nagyon ért a nyilatkozatokho z :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.