Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lacuna Coil: nemsokára irány a stúdió

Már javában demózik az olasz Lacuna Coil, akik hamarosan stúdióba is vonulnak, hogy megkezdjék hatodik nagylemezük munkálatait – derül ki az énekesnő Cristina Scabbia friss videóüzenetéből. Az anyagnak egyelőre munkacíme sincs, és a jelenlegi állás szerint valamikor az év végén kerülhet a boltokba.

A Lacuna Coil utolsó lemeze, a két évvel ezelőtti Shallow Life a Billboard-lista 16. helyén kezdett, így az olasz gót-atmoszférikus metalosok komoly magasságokba érhetnek a következő nekifutással. Ennek ellenére egyelőre még nem biztos, hogy megint Don Gilmore producerrel (Linkin Park, Bullet For My Valentine) dolgoznak majd, bár bevallottan rengeteget tanultak tőle. „Biztos vagyok benne, hogy az új album súlyosabb és sötétebb lesz", nyilatkozta pár héttel ezelőtt Cristina a Kerrang!-nek, de mint elmondta, ezt a borongósságot nem friss személyes élmények okozzák. „Mindig is megfogtak a furcsa, sötét, horrorisztikus dolgok. Ez valami olyasmi, amit nem igazán tudok megmagyarázni. Sokan rémisztőnek tartják az ilyet, aztán ott vannak a hozzám hasonlók, akik élvezik a sötétség szépségeit. Azt hiszem, ez mindnyájunk része, mindig vonzódtunk hozzá, és nem kellenek hozzá feltétlenül rossz események a környezetünkben. Akkor is lehetnek sötét gondolataid, ha nem élsz ilyen körülmények között."

Cristina szerint zeneileg a Shallow Life vonalát követik majd, vagyis rockosabb megszólalású anyagra kell számítani. „Most is imádom a metalt, de manapság inkább a rockhoz vonzódom. Szeretek különböző dolgokat felvillantani a lemezeinken, olyanokat is, amik nem feltétlenül a metalból erednek, mert kedvelem, amikor a különböző stílusok összekeverednek egymással. Az a jó, ha a zene mindig fejlődik, te pedig szabadon kiválasztasz bizonyos hangzásokat, hogy összevegyítsd őket." Az énekesnő szerint ugyanakkor nem várhatók igazán komoly meglepetések az anyagtól. „Szeretek megmaradni a klasszikus hangzásnál, de szeretek teljesen új dolgokat is kipróbálni, meglepni az embereket. De megtanultam az évek során, hogy nem tehetsz mindenkit egyszerre boldoggá. Ha hű maradsz magadhoz, néhányan azt mondják majd, nem vagy képes újítani, ha meg újítasz, azon panaszkodnak, hogy eladtad magad vagy kisiklott a vonatod. Őszintén mondom: az ilyesmi már nem érdekel. Szabadon szeretnénk csinálni azt, amit mi akarunk. Akármit. Imádjuk a rock'n'rollt és a metalt is, de nem akarunk magunk köré falakat emelni."

Az új Lacuna Coil mű a tervek szerint 2011 végén jelenik meg a Century Media gondozásában.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.