Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Különleges interaktív nagylemezzel jelentkezik Kiko Loureiro, meghallgatható róla az első dal

Egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, de Open Source címmel hamarosan új szólólemezt ad ki Kiko Loureiro. A Megadeth gitárosától máris meghallgatható az első friss szerzemény.

megadeth_k2020_03

kikoloureiro_cOpen Source lesz Kiko Loureiro új albumának címe, amely előreláthatólag valamikor ősszel kerül majd a boltokba. „Az olyan szoftvereket nevezzük nyílt forráskódúnak, ahol az eredeti forráskód ingyen hozzáférhető, módosítható, terjeszthető”, mondja a Megadeth jelenlegi és az Angra egykori szólógitárosa. „Mindez komolyabb közösségi élményt ad, fejleszti a kreativitásunkat, és új lehetőségeket teremt. Szóval miért ne ültethetnénk át a koncepciót a zenénkbe is? Mennyivel gazdagodhat egy dal, ha mások is hozzáférést kapnak a forráskódjához? Mi van, ha az eredeti kompozíció még nem is a végleges produktum volt, hanem csak a kezdet, ami folyamatosan frissíthető, és az idő múlásával változik? Akárcsak egy gép, mi, emberek is változunk, ha úgy tetszik, magunk is nyílt forráskóddal futunk: haladunk előre, fejlődünk a technológia, a tudomány, a spiritualitás és a művészet révén. Ezt a megközelítést hoztam most be az ötödik szólóalbumomhoz.”

Ennek szellemében Kiko a tervek szerint szabadon letölthetővé teszi majd a dalok alapjait, hogy a hallgatók átkeverhessék, átvariálhassák, kibővíthessék ezeket. Az első dal EDM (e-Dependent Mind) címmel máris meghallgatható, további részletek később.

Kiko februárban Budapesten is fellépett a Megadeth színeiben.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Medve László 2020-06-22 06:50
Na ezzel a kezdeményezésse l forradalmat indíthat el a zenében. Azzal együtt jó ötletnek tartom, hogy elég konzervatív vagyok. Oké, már most is tele van a YouTube különféle drum cover-ekkel (pl ez a csávó nagyon durva: (https://www.youtube.com/watch?v=63HOETcc1lU&t=377s), stb., de ez lesz az első valóban legális ilyen kezdeményezés, ha jól tudom.

És milyen jó ez a dal amúgy.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.