Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közvetlenül a stúdiózás előtt vált meg basszerétől a Dark Tranquillity

Megvált Daniel Antonsson basszusgitárostól a Dark Tranquillity, akik ezekben a napokban vonulnak stúdióba, hogy rögzítsék Construct című új nagylemezüket. Az album május végén a boltokba kerül, és utána kezdődnek a turnék is, így sokáig nem halogathatják az új basszer leigazolását sem.

A tagcsere mögött nincs különösebben bonyolult ok, a bandában 2008 óta tag Daniel egyéb zenei projektjeire és stúdiós melóira szeretne koncentrálni a jövőben, ráadásul egyre inkább úgy érezte, hogy a basszusgitározás eltéríti fő hangszerétől és igazib szenvedélyétől, a gitártól, Antonsson ugyanis elsődlegesen gitáros, annak idején a Soilworkben is ő gitározott, amikor Peter Wichers először otthagyta őket. A válás baráti légkörben zajlott le, mindkét fél megköszönte a másiknak az elmúlt öt év munkáját.

Egyelőre nem tudni, ki lesz a bandában Antonsson utódja, de az biztos, hogy gyorsan találniuk kell valakit, ugyanis Construct címmel május 27-én máris érkezik az új lemez, amelynek felvételei mostanában kezdődnek. A 2010-es We Are The Void utódját Jens Bogren (Paradise Lost, Opeth, Katatonia) keveri majd.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.