Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Közös kislemezt készített Serj Tankian, Ihsahn és Devin Townsend

0513revharmWe Are címmel közös jótékonysági single-t jelentet meg július 18-án a nonprofit Revolution Harmony kiadó, amelyben három nagyágyú egyesítette erőit: Serj Tankian, a System Of A Down frontembere, Ihsahn, az Emperor egykori arca és a multihangszeres Devin Townsend közösen hallható a dalban, amit Ray Holroyd, a brit Terrorizer magazin munkatársa szerzett.

A három A-kategóriás muzsikus felvételeit Rohan Onraet (Slipknot, Machine Head) keverte, és Ted Jensen (Green Day, Muse) maszterelte. Az énektémákért felelt Serj – Ihsahn páros mellett Devin játssza a dal gitárszólóját, a többi gitárrészt Stefan Loh (We Claimed Sentience Once) rögzítette, de egy fiatal és egyelőre még ismeretlen brit énekesnő, Abbie Johnson is erősíti a teljes egészében Holroyd által írt, hangszerelt és programozott dalt.

Maga a We Are szövegileg egyébként a Revolution Harmony mögött is meghúzódó koncepciót boncolgatja, amely alapvetően azon hiten alapszik, hogy a zenei harmónia képes elindítani egyfajta forradalmat a társadalmi harmónia irányában. A single-t Nelson Mandelának ajánlják (ehhez kapcsolódik a július 18-ai megjelenés is hiszen ez Mandela napja Dél-Afrikában), illetve „a dél-afrikai Bob Marley", Lucky Dube emlékének. A készítők a dal összes bevételét a Buskaid alapítványnak ajánlották fel, amely szervezet ingyen zenei oktatásban részesíti és hangszerekkel látja el a dél-afrikai gyerekeket.„A zene az én életemet is megmentette, és benne van a potenciál ahhoz, hogy pozitív változásokat eredményezzen az összes fiatal kölyök életében, akik hallatni akarják a hangjukat, és túl szeretnének élni", mondja a vállalkozásról Serj.

Ray Holroyd további hasonló kooperatív anyagokat is szeretne kiadni a jövőben, a mostanihoz hasonlóan illusztris felállásokban.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.