Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Komoly lökést kaphat a Judas Priest az American Idol finálétól

Közel 30 millió néző sasolta az Egyesült Államokban az American Idol döntőjét és benne a Judas Priest fellépését az egyik versenyzővel, James Durbinnel, vagyis a bandának aligha volt szüksége ennél jobb reklámra a tengerentúlon októberben startoló Epitaph turné előtt.

A tehetségkutató több mint kétórás fináléja 29,3 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, ami 21 százalékos növekedést jelent a tavalyi döntő 24,2 milliós nézettségéhez képest. A kereskedelmi szempontból leginkább érdekes 18-49 éves korosztály körében szintén lényegesen, 12 százalékkal többen nézték meg az idei zárást, mint a legutóbbit. A Judas Priest a műsorban azzal a korábban már kiesett James Durbinnel nyomta el a Living After Midnightot és a Breaking The Law-t, aki korábban a brit heavy metal legenda legnépszerűbb amerikai slágerdalát, a You've Got Another Thing Comin'-t énekelte a versenyben. Ez volt a Priest első koncertfellépése a K.K. Downing helyére érkezett új gitárossal, Richie Faulknerrel.

„Fantasztikus ez az egész, tényleg az", mondta Rob Halford a szereplésről a Fox Newsnak. „Meg kell köszönnünk Jamesnek és az American Idolnak, hogy hétről hétre 30 millió amerikai otthonba vitték be a heavy metal zenét. James igazi hősünk lett ezzel. Igazából fogalmunk sem volt róla, hogy feldolgozta ezt a Priest nótát, hiszen mindannyian Nagy-Britanniában és a világ egyéb más helyein voltunk akkor. A telefonjainkat pedig egyszerre árasztották el az üzenetek: hé, elhiszitek, mi történik éppen? Totálisan izgalomba hozott minket a dolog." „James jól összefoglalja a heavy metal lényegét", tette hozzá Scott Travis dobos. „Ez az a típusú zene, amiért mindig is küzdenünk kellett. Gyorsabban esett ki, mint azt sokan szerették volna, de még mindig itt van, és alighanem hosszú pályafutása lesz. Mi is állandóan hasonló problémákkal kerültünk szembe a pályánk során..."

Az idei széria döntőjében egyébként az Aerosmith frontember Steven Tyler, Jennifer Lopez és a nagynevű soul/funk/r'n'b producer, Randy Jackson foglaltak helyet. Tyler valószínűleg a következő évadban is felbukkan a műsorban: a számok szerint az énekes szereplése az Aerosmith katalógus eladásait is alaposan megnyomta az utóbbi hónapokban.

A Judas Priest Epitaph turnéjának amerikai köre októberben veszi kezdetét. A zenekar augusztus 11-én a Szigeten is fellép.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.