Shock!

május 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Klipes díjat nyert a Gutting Revue

0205grSzombaton este tartották a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás emlékére rendezett verseny döntőjét. Az egyik kategóriában a Gutting Revue nyert.

Az Egy képre gondolok, tudod... elnevezésű képzőművészeti kategória győztes klipjét a Talpas fivérek (Talpas Illés, Talpas Pál, valamint Nagy Zsófia) készítették a Gutting Revue Budapest című feldolgozásához. Az eredetileg Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János által jegyzett alkotás éppen a tavalyi Cseh Tamás emlékest apropóján került a zenekar repertoárjára. A Budapest, amely a munka során a tagokhoz is nagyon közel került, végül olyan jól sikerült, hogy a zenekar koncertműsorában is helyet kapott, majd a 2014-es emlékest animációs győzteseivel, az egyedi stílusú animációval és megkapó látványvilággal operáló nyíregyházi Talpas-fivérekkel illetve Nagy Zsófiával való együttműködéshez vezetett. A zsűri által is nagyra értékelt alkotás remekül követi a dal ívét, hangulatát, miközben a néző a különös leporellóvá alakuló budapesti jelenetek között barangol. A dal a zenekar Egy rongy a szíved helyén című kislemezén is megjelent.

A harmadik alkalommal meghirdetett versenyre beküldött pályaműveket Bérczes László szerkesztő, rendező, filmrendező, Feledy Balázs művészeti író, Tóth Zsolt operatőr valamint a zsűri elnökeként Mispál Attila film- és színházi rendező, forgatókönyvíró bírálta el.

A Gutting Revue-t legközelebb 2015. február 21-én lehet elcsípni a KVLT-ban (volt Vörös Yuk).

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.